Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan jatkaa murskavoittojen tiellä

Gnistan jatkoi vahvoja otteitaan Naisten Kolmosen etelälohkossa kaatamalla MPS:n 1-5-lukemin sankarittarinaan kaksi maalia iskenyt Vera Saastamoinen sekä yhden maalin naiset Vilma Lanki, Iina-Kaisa Viheriävaara ja Isabella Lievonen.

Gnistan otti ottelun komentoonsa heti alusta alkaen ja jo alkuminuuteilla keltaisilla oli loistopaikka avausmaaliin, mutta pallo ei vielä tässä vaiheessa pomppinut Kipinälle suotuisasti. Gnistan hallitsi peliä, loi useamman maalipaikan ja erikoistilanteen, mutta ei näistä onnistunut avausmaalia iskemään.

MPS oli pääosin vastaanottavana osapuolena, mutta se oli todella lähellä johtomaalia 41. minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Gnistanin maalille muodostui aikamoinen hässäkkä ja vasta linjatuomarin paitsioliputus pelasti Kipinän takaiskulta.

Puoliajan loppu olikin sitten aikamoista keltaisten näytöstä. Kolmen minuutin sisään kolme lähes identtistä maalia ja Ala-Malmin kentän tulostaululle lukemat 0-3. Kaikki Gnistanin maalit syntyivät oikealta laidalta tulleiden keskitysten kautta. Ensin pallo päätyi Vilma Lankin lapikkaan kautta Vera Saastamoiselle, joka sijoitti pallon hallitusti maaliin. Vain minuutin päästä Venla Vepsäläisen keskitys tavoitti Vilma Langen, joka laukoi Kipinän toisen maalin. Kolmen maalin ilotulitus sai huipennuksensa 45. minuutilla, kun oikealta tullut keskitys löysi ensin Vera Saastamoisen, joka puolestaan syötti Iina-Kaisa Viheriävaaran maalintekoon.

Toisella puoliajalla Gnistan pyrki edellisen HIFK/2-ottelun tapaan ottamaan ottelun haltuunsa hallitun ja linjoja murtavan syöttöpelin turvin. Puoliaika sai parhaan mahdollisen alun, kun Isabella Lievonen puski Iina-Kaisa Viheriävaaran kulmapotkun maaliin. Tämän jälkeen Gnistanin pelin taso hieman laski, jonka myötä MPS sai hieman otetta pelistä. Lopulta mustapaidat saivat kuin saivatkin murrettua Gnistanin 496 minuuttia kestäneen nollataian, kun Christina Forssell survoi pallon sisään sivuvaparin jälkeisestä maalinedushässäkästä.

Gnistan piti kuitenkin ottelun hallussaan loppuun saakka ja iski vielä viidennen osuman 77. minuutilla, kun Vera Saastamoinen karkasi näyttävän syöttökuvion päätteeksi, harhautti vastaantulleen maalivahdin ja sijoitti pallon verkkoon. Loppuminuutit olivatkin ratkenneen pelin paketointia eivätkä enää kummoisempia maalipaikkoja tarjoilleet. Voittonsa myötä Gnistan nousi 18 sarjapisteeseen ja takaisin sarjakärkeen.

Selvänumeroisesta voitosta huolimatta päävalmentaja Mikko Rantala ei ollut aivan tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Aloitettiin peli todella hyvin, mutta toisella puoliajalla pelimme taso laski ja päästimme sitä kautta vastustajan mukaan peliin. Pyrittiin hallitsemaan peliä lyhytsyöttöpelillä, mutta ei oltu aivan niin huolellisia kuin olisi voitu olla. Oli saumat tehdä enemmänkin maaleja tänään, mutta kaikesta huolimatta hienot kolme pistettä.

Kaksi näyttävää vierasvoittoa ottanut Gnistan palaa Oulunkylään ensi viikon sunnuntaina 11.6. kun kotiottelussa vastaan asettuu LPS klo 20:15 alkavassa ottelussa.