Kuva: Kalevi Hämäläinen

Täydet pisteet mukaan Kokkolasta

Gnistan jatkoi vakuuttavaa vierasvoittojen putkeaan kaatamalla KPV:n Kokkolassa 1-2 lukemin. Gnistanin osumista vastasivat Eero Markkanen ja Momodou Sarr.

Gnistan lähti Kokkolaan hakemaan kauden neljättä vierasvoittoaan, kun aiemmissa reissupeleissä olivat kaatuneet HIFK, KäPa ja TPS.

Kotijoukkue aloitti ottelun kovalla prässillä, jota keltapaitojen oli ajoittain vaikea purkaa ja saada oma peliään kunnolla käyntiin. Prässin yli päästyään Gnistan oli kuitenkin muutamia kertoja vaarallinen ja oli lähellä siirtyä johtoon jo neljän minuutin kohdalla, kun Zachary Sukundan matala keskitys löysi boksista Joakim Latosen, mutta KPV-vahti Ville Seppä torjui laukauksen.

KPV onnistui kääntämään peliä nopeasti pallonmenetyksistä kohti Gnistanin maalia ja erityisesti entinen Gnistan-pelaaja Miika Kauppila oli terävänä. Keltapaidat onnistuivat kuitenkin puolustamaan boksiaan riittävän hyvin, eikä takaiskumaaleja nähty.

Ottelun avausmaali nähtiin hienon kuvion päätteeksi 30 minuutilla. Sukunda keskitti oikealta, Joakim Latonen jatkoi päätyrajan lähettyviltä pallon maalin eteen ja paikalla oli Eero Markkanen viimeistelemässä jo kauden kuudennen osumansa.

KPV:n muutamista hyvistä tilanteista huolimatta enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toista jaksoa oli takana 20 minuuttia, kun Gnistan pääsi yrittämään johtonsa lisäämistä rangaistuspotkusta KPV-puolustajan käsivirheen jälkeen. Seppä kuitenkin torjui Markkasen alakulmaa kohti suuntautuneen rankkarin.

Vain muutamia minuutteja myöhemmin peli oli tasoissa, kun KPV onnistui murtautumaan boksiin ja Joonas Paananen viimeisteli varmasti etukulmasta.

Tasoitusmaalin jälkeen peli alkoi kääntyä enemmän Gnistanin hallintaan, kun keltapaidat hakivat vimmatusti voittomaalia. Lukuisista hyvistä tilanteista huolimatta pallo ei tuntunut millään uppoavan ohi Ville Sepän.

Lopulta vaihdosta sisään tullut Momodu Sarr otti ratkaisijan roolin muutama minuutti ennen päätösvihellystä. Markkanen suojasi palloa vahvasti hyökkäysalueella ja löysi vasemmalta laidalta Maximo Tolosen. Tolonen antoi nappisyötön boksiin Sarrille, joka harhautti yhden KPV-puolustajan ja laukoi pallon alakulmaan.

Kun enempää maaleja ei nähty, kuittasivat keltapaidat Sarrin maalilla Kokkolasta täydet kolme pistettä mukaansa.

– Erittäin iloinen kolmesta pisteestä! Mitään pisteitä ei tule ilmaiseksi ja tehtiin täysi työ voiton eteen. Ensimmäinen jakso oli heikko, KPV pelasi hyvin. Emme saaneet prässiä toimimaan ja pallollisesti muutamaa hyökkäystä lukuunottamatta huonoja jaksoja. Toiseen jaksoon voimme olla tyytyväisiä, prässi toimi paremmin ja sen kautta myös pallollinen peli parani. Viimeisellä kympillä meillä oli useampi hyvä paikka, joukkue puristi loistavasti voiton, Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi.