Lauantaina mitellään pisteistä Kokkolassa

Gnistan hakee jatkoa tappiottomalle putkelleen lauantaina KPV:n kustannuksella. Ottelu alkaa Kokkolan Keskuskentän tekonurmella kello 16:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistanin tappioton alkukausi sai jatkoa viime sunnuntaina kun keltapaidat tasasivat pisteet MP:n kanssa 1-1 lukemin. Joslyn Luyeye-Lutumban onnistui murtaa Jiri Kosken 486 minuuttia kestänyt nollataika ensimmäisellä puoliajalla, mutta Eero Markkanen laukoi toisella puoliajalla tasoituksen rangaistuspilkulta iskien samalla jo kauden viidennen osumansa. MP laittoi odotetusti Kipinän tiukoille ja erityisesti toisella puoliajalla oli hankaluuksia vastustajan matalalta puolustaneen linjan murtamisessa. Päävalmentaja Joonas Rantanen kiitteli kuitenkin joukkuettaan taistelusta loppuun saakka.

Haastavan alkukauden pelannut KPV on kerännyt toistaiseksi vain kaksi pistettä, jotka oikeuttavat sarjan jumbotilaan. Vihreäpaidoilla on ollut erityisen hankalaa viimeistelynsä kanssa, sillä alkukauden kuudessa ottelussa KPV on osunut tolppien väliin ainoastaan kerran. Palloveikkojen kunniaksi on tosin mainittava, että omiin on uponnut ainoastaan viisi maalia, joten maalivahti- ja puolustuspeliinsä KPV ei ole kaatunut.

Kauteen 2022 KPV:lla oli haastavat lähtökohdat, sillä joukkuetta vuosikaudet rahoittanut Matti Laitinen taustayhtiöineen päätti lopettaa seuran toiminnan rahoittamisen. Huomattavasti aiempaa pienemmällä pelaajabudjetilla operoinut KPV ylsi kuitenkin tasaisen suoritustasonsa myötä sarjassa hienosti viidenneksi, joka oikeutti paikkaan ylemmässä jatkosarjassa. Plusmerkkinen kausi ei huipentunut nousukarsintoihin, mutta joukkueen onnistui säilyttää viidennen tilansa loppuun saakka.

Viime kaudella joukkuetta luotsannut Christian Sund jatkoi pääkäskijänä myös kaudella 2023. Joukkuetta rakennettiin jälleen pienellä pelaajabudjetilla, joten isot kalat uivat jälleen muiden seurojen verkkoihin. Nimekkäimmät kiinnitykset olivat FC Hongasta tullut vasen laituri Benjamin Heikkinen, SJK:n organisaatiosta hankittu puolustaja Sami Sipola sekä Ykkösen tasolla kokenut laitapuolustaja Samuel Mahlamäki-Gamacho. KPV:ta kannattelevat tälläkin kaudella maalivahti Ville Seppä, kapteeni Sebastian Mannström sekä jo vuodesta 2018 KPV:ta edustanut puolustaja Charalampos ”Haris” Chantzopoulos. Gnistania 2020 edustanut Miika Kauppila aloitti toisen kautensa palloveikkojen riveissä.

Kokkola on ollut Gnistanille vieraspaikkakuntana vuosien saatossa kohtalaisen suotuisa, sillä kaudesta 2017 lähtien joukkueet ovat kohdanneet Kokkolassa viidesti ja Gnistan on napannut kolme pistettä matkaansa kolme kertaa. Kerran on päädytty pistejakoon ja ainoan voittonsa KPV otti elokuussa 2020. Vastapainoksi samalla ajanjaksolla KPV on ollut Gnistanille hankala vastustaja Oulunkylässä – neljästä kohtaamisesta KPV on voittanut kolme ja Gnistan vain yhden.

Gnistanin terveystilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia edellisen sunnuntain ottelusta. Jo pidempään sivussa olleet Topi Järvinen ja Jere Kujanpää ovat lähellä paluuta joukkueharjoituksiin, Toni Takamäki ja Tuukka Andberg ovat sivussa peleistä toistaiseksi, mutta kyse ei ole vakavista vammoista.

Hyökkääjä Eero Markkasen mukaan Gnistan matkaa Kokkolaan mielessään paluu sarjakärkeen.

– Lähdetään peliin sillä ajatuksella, että ollaan sarjakärjessä tämänkin kierroksen jälkeen. Vastustajaa ei voi lähteä aliarvioimaan vaikka tällä hetkellä ovatkin taulukon hännillä, sieltä löytyy paljon laatua. Meidän pitää pystyä pelaamaan meidän omalla hyvällä tasolla, jolla ollaan otettu pisteitä tähänkin asti.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.