Kuva: Jari Mäensivu

Gnistan putosi Suomen Cupista

Gnistan haastoi erinomaisesti Veikkausliigassa pelaavan KTP:n illan Suomen Cupin ottelussa, mutta joutui lopulta taipumaan rangaistuspotkukilpailussa.

Illan Suomen Cupin ottelu alkoi kotijoukkueen pitäessä palloja. Maalipaikkoja ei tämän seurauksena kuitenkaan ottelun alussa syntynyt. Ottelun ensimmäisen maalipaikka nähtiin Gnistanin toimesta, mutta Joakim Latosen laukaus läheltä painui hiukan ohi etukulman KTP-puolustuksen kautta. Hetkeä myöhemmin vieraat olivat jälleen lähellä maalintekoa, kun vapaapotkun jälkitilanteesta pallo jäi pyörimään isäntien maalin eteen vaarallisesti ja useampi keltapaita pääsi yrittämään viimeistelyä. KTP kuitenkin selvisi tilanteesta purkaen purkamalla tilanteen kulmapotkuksi. Puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin ottelun ansaittu avausmaali, kun Momodou Sarr tykitti Gnistanin johtoon tarkalla laukauksella alakulmaan. Vapauttavan syötön rangaistusalueen rajalle antoi Hannes Woivalin.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin KTP oli lähellä tasoittaa pelin. Jack de Vries pääsi laukomaan täysin vapaasti noin seitsemästä metristä, mutta yritys painui kuitenkin yli Gnistan-maalin. Ottelun puoliajalle lähdettiin jopa hieman yllättäen, mutta ansaitusti vierasjoukkue Gnistanin 0-1-johdossa.

Ottelun toisen jakson alussa kotkalaiset olivat lähellä tasoittaa lukemat. Jack de Vries laukoi kaukaa tulisesti, mutta Gnistan-vahti Otso Linnas oli kuitenkin hereillä ja venytti sormensa pallon tielle. Veikkausliigajoukkue KTP nousi tasoihin 70. peliminuutilla, kun Matias Lindfors puski läheltä pallon vieraiden maaliin. KTP oli vahvempi joukkueista ottelun toisella puoliajalla ja varsinkin lopussa pelin painopiste oli selkeästi Gnistanin kenttäpuoliskolla. Enempää maaleja ei kamppailun varsinaisella peliajalla nähty, joten ratkaisu jouduttiin hankemaan rangaistuspotkukilpailun kautta. Siinä kotkalaiset olivat vahvempi maalein 4-1, joten Gnistanin taival tämän kauden Suomen Cupissa päättyi.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen omiensa esitykseen tappiosta huolimatta.

– Tultiin tekemään tästä peli ja sen myös teimme. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä erinomainen ja loimme paikkoja jopa toiseen maaliin. Toisella puoliajalla paine oli, sillä KTP paransi ja he tekivät pieniä muutoksia pelaamisessaan. Taistelimme, muttemme pystyneet pitämään maaliamme puhtaana. Rankkareissa vastustaja oli selkeästi parempi. Uskon, että pystymme ottamaan tästä lisää energiaa ja luottamusta kohti oikeaa tietä.

Gnistan kausi jatkuu tämän viikon sunnuntaina Ykkösen kotiottelulla Järvenpään Palloseuraa vastaan. Liput otteluun voit ostaa tästä!