Gnistan matkaa TPS:n vieraaksi

Yläkentällä pelattava ottelu alkaa klo 16.00 ja näkyy suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Gnistan kärsi edellisellä kierroksella kauden ensimmäisen pistemenetyksen, kun joukkue tasasi pisteet EIF:n kanssa viime sunnuntaina Mustapekka Areenalla lukemin 0-0. Alkukausi on sujunut Gnistanin kannalta erinomaisesti, sillä neljästä ottelusta joukkue on kerännyt yhteensä 10 pistettä. Ykkösen huhtikuun parhaaksi pelaajaksi valitun Gnistan-maalivahti Jiri Kosken johtama puolustus ei ole joutunut kaivamaan palloa oman maalin perukoilta vielä kertaakaan tämän kauden aikana. Gnistanin paras maalintekijä alkukauden aikana on ollut Eero Markkanen, joka on osunut kolmesti neljässä pelaamassaan ottelussa.

TPS:n viime kausi päättyi pettymykseen, kun joukkue taipui FC Lahdelle dramaattisten vaiheiden jälkeen liigakarsinnassa. Tähän kauteen joukkue lähti uusvanhan päävalmentajan komennossa, kun Mika Laurikainen teki paluun tehtävään muutaman vuoden tauon jälkeen. Viimeisen 10 vuoden aikana Ykköstä pelatessaan TPS on aina kuulunut sarjan suurimpiin nousijasuosikkeihin ja myös tänä vuonna turkulaiset ovat saaneet haalittua kasaan laadukkaan ryhmän, jonka nimekkäimpiä pelaajia lienevät Kasper Hämäläinen sekä täksi kaudeksi TPS:n riveihin palannut Riku Riski. Kyseisten TPS-kasvattien lisäksi turkulaiset tekivät keväällä kovan kiinnityksen, kun he nappasivat riveihinsä Alhaji Geron. Nigerialainen kärkipelaaja siirtyi kesken viime kauden samassa sarjassa pelaavaan FF Jaroon, jossa Gero viimeisteli kymmeneen otteluun kuusi maalia loppukauden aikana. Gero omaa kokemusta myös Ruotsin, Iranin ja Tanskan pääsarjoista. Jo mainitun kolmikon lisäksi TPS:n nimekkäimpiä pelaajia ovat maalivahti Jere Koponen sekä Ykkösen parhaimpiin vapaapotkupelotteisiin lukeutuva Daniel Rantanen. Tämän viikon alussa TPS tiedotti Samban Bengan jatkosopimuksesta. Senegalista kotoisin oleva toppari valittiin viime kaudella Ykkösen parhaaksi puolustajaksi.

TPS:n kausi on lähtenyt nihkeästi käyntiin. Joukkue on pelannut viisi ottelua, joista se on onnistunut keräämään vain viisi pistettä. Toistaiseksi ainoan voiton joukkue nappasi huhtikuun viimeisenä viikonloppuna, kun se kaatoi JäPS:n maalein 2-1. Lauantain ottelun voisi luonnehtia olevan TPS:lle ajankohdan huomioiden erityisen tärkeä, sillä tällä hetkellä eroa sarjakärki Gnistaniin on viisi pistettä ja turkulaiset ovat pelanneet yhden ottelun Gnistania enemmän. Pisteet ottelusta olisivat varmasti turkulaisryhmälle henkisesti tärkeä juttu, vaikka toki on huomioitava, että kautta on vielä paljon pelaamatta. TPS-ryhmästä yksikään pelaaja ei ole onnistunut vielä tekemään kahta maalia kauden aikana, vaan kaikki joukkueen viisi osumaa ovat jakautuneet eri pelaajille. Edellisellä kierroksella TPS oli lähellä napata vierasvoiton Jaroa vastaan, mutta pisteet menivät lopulta jakoon maalein 3-3 Jaron viime hetkien tasoitusosuman myötä.

Gnistanin terveystilanne ottelun alla on melko hyvä. Varmuudella ottelusta ovat sivussa vain Topi Järvinen ja Jere Kujanpää.

Päävalmentaja Joonas Rantanen uskoo lauantaina vastaan asettuvan nälkäinen TPS.

– Lähdemme jatkamaan hyvien pelien sarjaa ja hakemaan Turusta kolmea pistettä. Hyökkäyspelaamiseen tarvitsemme hieman monipuolisuutta ja vauhtia, mutta myös laatua viimeisiin ratkaisuihin. Oman maalin suojelemiseksi on jälleen tehtävä koko joukkueen voimin töitä. Tiedostetaan, että vastaan tulee ärsytetty kotijoukkue, joka tekee varmasti kaikkensa voittaakseen. Parasta TPS:aa ei varmasti ole vielä nähty ja meidän on oltava valmiina taistelemaan ja tekemään lujasti töitä lauantaina.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.