Gnistan kohtaa GrIFK:n Suomen Cupissa

Gnistan jatkaa hyvin alkanutta taivaltaan Suomen Cupissa keskiviikkona kohtaamalla Grankulla IFK:n vieraskentällä. Kauniaisten keskuskentän tekonurmella pelattava ottelu käynnistyy kello 18:30. Jos et pääse paikanpäälle kannustamaan Kipinää voittoon, Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan aloitti urakkansa Suomen Cupissa kaatamalla VJS/2:n 1-5 lukemin. Gnistan sai otteluun unelma-alun Topi Järvisen iskettyä avausosuman jo minuutin pelin jälkeen. Kolme sarjatasoa alempana pelaava VJS/2 laittoi kuitenkin tiukasti hanttiin tasoittaen ottelun vielä ensimmäisen puoliajan aikana. Vantaalaiset jaksoivat aikansa taistella mukana, mutta lopulta Gnistan ratkaisi pelin nopeassa tahdissa Kasperi LiikosenTuukka AndberginEero Markkasen ja Luca Weckströmin osumilla. Päävalmentaja Joonas Rantanen ei ensimmäisestä puoliajasta juuri positiivisia asioita löytänyt, mutta oli tyytyväinen toisen puoliajan tekemiseen.

GrIFK selvitti tiensä jatkoon kolmannelta kierrokselta kaatamalla niin ikään Kakkosessa pelaavan SexyPöxyt 0-3 lukemin. Gnistanin tavoin GrIFK käänsi ottelun edukseen toisella puoliajalla iskien kolme osumaa Pöxy-verkkoon. Miesten Kakkosen B-lohkossa vihreäpaitojen urakka on alkanut nihkeästi. Piste- ja voittotili aukesi vasta kolmannessa ottelussa kahden vierastappion jälkeen.

GrIFK on hiljalleen uusinut runkoaan, mutta silti vieraspaitojen riveistä löytyy edelleen Daniel Langhoffin ja Janne Törmäsen kaltaisia Gnistanillekin tuttuja ”iki-granilaisia”. Heidän joukkoonsa kuuluu myös vuodesta 2013 vihreäpaitojen maalilla torjunut Toni Vuorinen, joka on edelleen paljon vartijana GrIFK:n menestyksessä. Gnistanissa hienoja otteita Ykkösen kaudella 2020 esittänyt Bangaly ”Ben” Kouyaté aloitti toisen kautensa GrIFK:n riveissä.

Gnistan ja GrIFK iskivät yhteen myös viime kauden Suomen Cupissa. Kauniaisten hallissa pelattu ottelu oli tiukkaa taistelua jatkopaikasta, mutta pallollista hallintaa pitkälti koko ottelun pitänyt Gnistan veti pitemmän korren Maximo Tolosen iskettyä ottelun ainokaisen osuman komealla kaukolaukauksellaan. Joukkueet ovat ovat toisilleen hyvin tuttu taistelupari Kakkosesta, jossa nähtiin  myös muutama todelliseksi klassikoksi muodostunut kohtaaminen. Yhteistä historiaa löytyy myös Ykkösestä kaudelta 2017, jolloin GrIFK voitti keskinäisistä kaksi ja Gnistan yhden.

Gnistanin terveystilanne säilyy muuttumattomana lauantain ottelusta. Sivussa ovat Topi JärvinenJere Kujanpää sekä pikkuvammoja vielä keskiviikon pelin ajan parantelevat Toni Takamäki ja Tuukka Andberg.

Laitapuolustaja Henrik Ölander ennakoi ottelusta viime vuoden kohtaamisen tapaan tiukkaa vääntöä, jossa ei tule mitään ilmaiseksi.

– Grani on tuttu vastustaja viime kaudeltakin Cupista. Siitä selvittiin jatkoon, vaikka peli oli tiukka ja vastustaja laittoi loppuun asti hyvin kampoihin. Varmasti keskiviikkona joudutaan yhtä lailla tekemään täysi työ jatkoon pääsemiseksi. Täytyy pitää keskittyminen hyvänä koko pelin ajan eikä vastustajaa saa aliarvioida.

Vuodesta 2017 Suomen Cupin pelejä pelanneella Ölanderilla oli myös sanansa sanottavana nykyisestä Suomen Cupin systeemistä.

– Mielestäni nykyinen ”perinteinen” Cup-formaatti on huomattavasti parempi kuin aiemmat lohkomuotoiset. Yllätysten mahdollisuus on aina olemassa ja siitä saatiin jo vähän esimakua viime kierroksella, kun alemmalla sarjatasolla pelaava vastustaja teki pelistä omalla tavallaan hankalan. Siinähän se Cupin suola on, että yksittäisessä pelissä voi tapahtua melkeinpä mitä vain.

Gnistanin omat juniorit pääsevät otteluun ilmaiseksi sisään seuran asu päällä. Kotijoukkue GrIFK pelaa ottelun Maailman arvokkain pelipaita -kampajan pelipaidoissa, jotka huutokaupataan ottelun jälkeen. Pääset lukee kampanjasta lisää tästä. Linkistä löytyy myös pääsylippujen hinnat.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.