Kuva: Mauri Forsblom

Gnistan ja MP tasasivat pisteet Ogelissa

Perinteisesti tiukkoja kamppailuita pelanneet Gnistan ja MP tasasivat sunnuntai-iltana pisteet Oulunkylässä 1-1 lukemin. Gnistanin osumasta vastasi kauden viidennen maalinsa viimeistellyt Eero Markkanen.

Gnistan aloitti ottelun vahvasti ja onnistui ensimmäisen vartin aikana luomaan muutamia puolittaisia paikkoja mikkeliläisten päähän. MP:n maalia vartioinut Aleksi Honka-Hallila ei kuitenkaan vielä joutunut venymään torjuntatöihin.

Kertaalleen keltapaidat saivat jo pallon verkkoon reilun 20 minuutin pelin jälkeen, kun Eero Markkanen löysi itsensä vapaana boksista, mutta avustavan ja päätuomarin neuvonpidon jälkeen maali hylättiin paitsiona.

Gnistanin vahvasta hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalin iski lopulta MP. Gnistan-puolustus ei saanut palloa purettua omasta boksistaan erikoistilanteen jälkeen ja lopulta peliväline putosi Joslyn Luyeye-Lutumballe, joka pääsi iskemään pallon ruuhkan keskeltä verkkoon. Peliä oli tässä vaiheessa takana 36 minuuttia.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja tauolle lähdettiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella tappioasemasta.

Toisen jakson alussa kotiyleisö odotti jo rankkaria, kun Jean Mabinda kaadettiin rangaistusalueella, mutta tuomari ei tilanteessa kontaktia nähnyt ja peliä jatkettiin vieraiden 0-1 johdossa.

Tasoitusta hakenut Gnistan sai todeta MP:n puolustuslinjan olevan tehtäviensä tasalla ja erityisesti toppari Samuli Hölttä kunnostautui purkamalla keskityspallon toisensa jälkeen MP:n boksista.

Lopulta Gnistan sai palkintonsa 88 minuutin kohdalla. Vaihdosta sisään tullut kaksikko Maximo Tolonen ja Luca Weckström pääsivät juoksemaan seinäsyötellen epätasapainossa ollutta MP:n puolustusta vastaan ja lopulta Weckström kaadettiin boksissa väärin ottein. Eero Markkanen ei pilkulta erehtynyt vaan iski jo kauden viidennen maalinsa ja Gnistanin tasoihin.

Enempää maaleja ei kummassakaan päässä enää nähty ja näin pisteet jaettiin Ogelin illassa.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen kiitteli loppuun asti taistellutta joukkuettaan.

– Peli itsessään oli pitkälti odotetunlainen. Tiedettiin vastustajan vahvuudet tilanteenvaihdoissa ja erikoistilanteissa, ensimmäiset hoidettiin hyvin mutta jälkimmäisiä ei. Hyökätessä ei päästy toimittamaan palloa boksiin parhailta alueilta ja keskitettiin kaukaa, toki MP suojeli myös maaliaan hyvin. Tulevaa ajatellen meidän on löydettävä paremmat keinot matalan blokin murtamiseen. Mielestäni taistelimme loppuun asti ja siitä palkintona tasoitus.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.