Gnistan isännöi MP:ta sunnuntaina

Gnistan hakee jatkoa tappiottomalle kauden alulleen MP:n kustannuksella. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:00.

Gnistanilla on käynnissä kahden ottelun viikko, sillä keskiviikkona keltapaidat olivat vauhdissa Suomen Cupissa. Gnistan oli hankaluuksissa GrIFK:ta vastaan, mutta joukkue selvitti kuin selvitti tiensä jatkokierroksille rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Edellisessä sarjaottelussaan Gnistan jatkoi mallikkaasti sujunutta alkukauttaan kaatamalla TPS:n 0-2 lukemin Eero Markkasen ja Joakim Latosen vastattua Gnistanin osumista. Päävalmentaja Joonas Rantanen huokui tyytyväisyyttä pelin jälkeen suitsuttaen erityisesti joukkueensa kokonaisvaltaisesti vahvaa esitystä. Viiden pelatun kierroksen jälkeen Gnistan johtaa sarjaa 13 pisteellään ja päästettyjen maalien sarake näyttää edelleen vakuuttavasti puhdasta nollaa.

Lauantaina taistellaan sarjan kärkipaikasta, sillä selkeänä altavastaajana kauteen lähtenyt MP porskuttaa sarjan toisella sijalla vain yhden pisteen päässä Gnistanista. Mikkelin ylpeys on avauspelissä kärsityn tappion jälkeen ottanut neljä peräkkäistä voittoa ja näissä peräti kolmessa on oma maali säilynyt puhtaana. Gnistanin tavoin myös MP pelasi Suomen Cupia keskiviikkona. Mikkeliläisten matka katkesi tällä kertaa 4. kierrokselle JJK:lle rangaistuspotkuilla kärsityn tappion vuoksi.

MP:n viime kausi Ykkösessä sujui vaihtelevissa merkeissä. Runkosarjassa heinä-elokuun heikko jakso tuotti seitsemän tappiota yhdeksässä pelissä syösten mikkeliläiset hankalaan tilanteeseen, mutta syksyn joukkueena tunnettu MP voitti yhdeksästä viimeisimmästä sarjapelistään peräti seitsemän, joiden myötä kausi päättyi ”turvalliseen” kahdeksanteen tilaan viiden pisteen hajuraolla putoamisviivaan.

Kuluvaan kauteen MP lähti vuodesta 2020 joukkuetta luotsanneen Juha Pasojan johdolla. Joukkue koki isoja muutoksia kun usea avainpelaaja Jonathan Dunyinin ja Topi Keskisen johdolla vaihtoivat maisemaa. Uusista nimistä isoimmat odotukset kohdistuivat etukäteen KTP:sta lainattuihin hyökkääjä Santeri Steniukseen ja hyökkäävään keskikenttäpelaajaan Oluwatobi Babatunde Adelekeen alias ”Tobiin”. Jatkosopimuksen allekirjoittaneista pelaajista mm. maalivahti Aleksi Honka-Hallilan sekä topparien Väinö Vehkosen ja Samuli Höltän odotettiin olevan verrattain nimettömän ja kokemattoman miehistön kulmakiviä.

MP kohtasi suru-uutisen viime viikonloppuna kun joukkueeseen täksi kaudeksi liittynyt puolustaja Joona Juntunen menehtyi auto-onnettomuudessa vain 21-vuoden iässä. Gnistan kunnioittaa Juntusen muistoa sunnuntaina ennen ottelua pidettävällä hiljaisella hetkellä.

Sunnuntainen kohtaaminen on Gnistanin ja MP:n kahdeksas Ykkösen tasolla. Pasojan MP on ollut Gnistanille vaikea pala purtavaksi, sillä Kipinä on vienyt näistä kohtaamisista nimiinsä ainoastaan viime kauden päätöspelin, jolloin MP kaatui Oulunkylässä 2-1 lukemin. Kaikki kohtaamiset ovat toistaiseksi olleet numerollisesti tasaisia ja kentällä on nähty tiukkaa vääntöä sarjapisteitä ja samaa voidaan odottaa myös huomisesta kohtaamisesta.

Gnistanin terveystilanne on säilynyt ennallaan keskiviikon ottelusta eli erinäisten loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen Topi JärvinenJere KujanpääToni Takamäki sekä Tuukka Andberg.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen haluaa lähettää osanottonsa suru-uutisen kokeneelle vastustajalle ja kommentoi tulevaa ottelua seuraavasti.

– Ensinnäkin joukkueemme puolesta osanotto Joona Juntusen läheisille ja MP:n joukkueelle sekä voimia surutyöhön. Tiedämme vastustajan vahvuudet, erityisesti tilanteenvaihdoissa ja erikoistilanteissa. MP:n joukkue on myös erittäin työteliäs. Samoin kuin Turussa, meidän on hyökättävä monipuolisesti eri tavoilla ja hoidettava puolustustyö kurinalaisesti. Yleisön kannustus on ollut jokaisessa pelissä hienoa ja olemme innoissamme kun päästään taas pelaamaan kotona.

Sunnuntaina vietetään tuplamatsipäivää, sillä miesten sarjaottelun jälkeen Gnistanin naisten edustusjoukkue kohtaa NuPS:n kello 20:15 alkavassa Naisten Kolmosen ottelussa. Hienosti kautensa aloittanut Gnistan on voittanut kolme neljästä ottelusta ja majailee sarjassa kolmantena vain yhden voiton päässä sarjakärjestä. Sääennusteet lupailevat sunnuntaille aurinkoista ja lämmintä keliä, joten saavu paikalle kannustamaan molemmat Gnistanin edustusjoukkueet voittoon!

Ennakkoliput Gnistanin ja MP:n väliseen otteluun voit ostaa tästä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.