Kuva: Jari Mäensivu

Gnistan haki kolme pistettä Turusta

Gnistan jatkaa Ykkösen kärjessä ja päästettyjen maalien sarake tahrattomana, kun Kipinä kävi hakemassa riemukkaan 0-2 vierasvoiton TPS:sta. Kokonaisvaltaisesti hyvän ottelun pelanneen Gnistanin maaleista vastasivat Eero Markkanen ja Joakim Latonen.

Ottelu käynnistyi sähäkästi, kun Riku Riskillä oli paikka johtomaaliin jo ottelun toisella peliminuutilla. Kipinän ensimmäinen mahdollisuus avausmaaliin tarjoutui Momoudou Sarrille 10. minuutin kohdalla, mutta pallo lirui maalivahti Jere Koposen haaroista tällä kertaa tolpan väärälle puolelle.

Pääosin oikean laidan kautta hyökännyt TPS oli alkuminuuteilla aavistuksen hallitsevampi, mutta omaa pelisysteemiään maltillisesti pelannut Gnistan pysyi koko ajan hyvin pelissä mukana. Ottelun täytettyä 23 peliminuuttia oli vuoron perään paikkansa Konsta RasimuksellaMomodou Sarrilla ja Joakim Latosellakin, mutta vielä tässä vaiheessa mustavalkoiset säästyivät takaiskulta. Gnistan iski lopulta johtomaalin 33. minuutilla kun ottelun hahmoihin kuuluneen Latosen vasemmalta lähtenyt keskitys tavoitti Eero Markkasen, joka puski varmasti jo kauden neljännen maalinsa.

Takaiskumaalin suivaannuttama TPS tuli seuraavat minuutit lujaa päälle. Riku Riski sai hetken tilaa ja kiskaisi tulisen laukauksen tolppaan noin 25. metrin päästä maalista.

Ensimmäisen puoliajan puhututtavin tilanne nähtiin 40. minuutilla kun tuomari ajoi Umar Bala Muhamedin kentältä ulos suoralla punaisella kortilla tämän rikottua Jean Mabindaa. Tuomari oli jo ensin nostamassa taskustaan keltaista korttia, mutta muuttikin tämän jälkeen mieltään nostaen Muhamedille punaisen kortin kuumantaen tuomiollaan kotiyleisön tunteet oikein huolella.

Punainen kortti sekoitti hieman ottelun virtausta eikä loppuhetkillä enää ihmeitä nähty. Puoliajalle siirryttiin  Gnistanin 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla Gnistan oli lähellä kaunistella johtoaan jo viiden minuutin pelin jälkeen, mutta läpiajoon karannut Eero Markkanen sijoitti pallon ainoastaan maalin sivuverkkoon.

Miesylivoimalla Gnistan hidasti tempoa ja keskittyi hallitsemaan palloa. Pallonhallintaan saatiin lopulta mukaan myös tehokkuutta 56. peliminuutilla, kun Joakim Latonen pääsi kurittamaan entistä seuraansa. Latonen sai syötön Medolta rangaistusalueelle, harhautti TPS:n puolustajan ja sijoitti hallitusti pallon alakulmaan ohi Jere Koposen.

Kahden maalin johtoasemassa Gnistan piti pelin hallussaan pääasiassa hyvin nojaten pelinsä edelleen vahvaan työntekoon ja pallonhallintaan. Alistuneen oloinen TPS väläytteli ajoittain osaamistaan ja erityisesti Riku Riski oli alituisena uhkana Kipinän puolustukselle. Tämäkin uhka katosi, kun Riski jouduttiin vaihtamaan pois kentältä loukkaantumisen vuoksi.

Riskin poistuttua kentältä isännät eivät enää koneestaan saaneet irti juuri mitään eikä Gnistankaan yliajan lupaavan näköisistä tilanteistaan enää onnistunut numeroita kaunistelemaan. Tuomarin viheltäessä pilliinsä pelin päättymisen merkiksi pääsi Gnistan juhlimaan kannattajiensa kanssa makoisaa 0-2-vierasvoittoa ja Jiri Koskelle merkittiin jo kauden viides nollapeli.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli todella tyytyväinen ottelun jälkeen.

– Joukkue pelasi tänään erittäin hyvin. Olimme latautuneita ja valmiina tekemään paljon töitä. Myös yksilötasolla nähtiin erinomaisia suorituksia. Jo ennen punaista korttia hyökkäsimme vaarallisesti, mutta toki myös TPS:llä oli kaksi hyvää paikkaa tehdä maali. Teimme todella hienot maalit ja omissa pysyi nolla, kaiken kaikkiaan olen ylpeä meidän suorituksesta.

Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina kotiottelulla Mikkelin Palloilijoita vastaan. Liput matsiin myy Tiketti ja pääset ostoksille tästä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.