Kuva: Jari Mäensivu

Otteluennakko: Kauden kenraaliharjoituksessa vastassa Honka Akatemia

Gnistan päättää tammikuun alkupuolella alkaneen valmistautumiskautensa kotiottelulla Honka Akatemiaa vastaan. Pitkäperjantaina kello 14:00 käyntiin pyörähtävä ottelu huipentaa kauden Kick Off-tapahtuman, joka alkaa jo kello 11:30 Mustapekka areenalla. Tapahtumaan ja harjoitusotteluun on vapaa sisäänpääsy.

Kauden avajaistapahtuma alkaa klo 11:30:
– pilkkuskabaa, tarkkuuspotkukisaa, pallotutkaa, temppurataa, nimmareita
– buffet ja onnenpyörä
– Gnistan Bar auki klo 13-16
– klo 14 miesten kenraaliharjoitus kauteen: Gnistan – Honka Akatemia
– klo 16:30 kannattajatapaaminen Bar Oggelbyssä (K18), vieraina Joonas Rantanen, Jiri Koski & Toni Takamäki

Gnistanin valmistautumiskausi on pitänyt sisällään kaikkiaan yhdeksän ottelua, joista Kipinä on voittanut viisi, pelannut yhden tasan ja hävinnyt kolme. Ykköscupissa keltapaitojen matka jatkui aina loppuotteluun saakka, jossa jouduttiin lopulta taipumaan JäPS:lle vasta rangaistuspotkujen jälkeen. Ykköscupin jälkeen Gnistan on pelannut kolme harjoitusottelua PKKU:a, Interiä ja KäPaa vastaan. Edellisessä ottelussaan Gnistan kukisti paikalliskamppailussa KäPan 1-2 lukemin, toisen maaleista laukoi KäPan puolustaja omiin ja toisen laukoi pilkulta Momodou Sarr. Sarr onkin ollut Gnistanin tehokkain maalintekijä valmistautumiskaudella viidellä osumallaan lähimpänä kirittäjään kolme maalia iskenyt Eero Markkanen. Maalivahti Jiri Koski kunnostautui pitämällä maalinsa puhtaana pelaamissaan kuudessa ottelussa ottelussa peräti neljästi.

FC Hongan reservijoukkueena toimiva Honka Akatemia valmistautuu omalla tahollaan Kakkosen sarjakauteen. Keltamustilla on todella nuori joukkue kasassa, sillä kaikki joukkueen pelaajista ovat syntyneet 2000-luvun puolella. Joukkueen hyökkääjistössä jatkava Baba Haruna kuului viime kaudella Kakkosen tehokkaimpiin pelaajiin iskien peräti 19 maalia. Niin ikään Honka Akatemian viime kauden luottopelaajiin kuulunut Hannes Woivalin siirtyi talvella Gnistanin riveihin.

Gnistan viimeistelee kuvioitaan ensi viikon perjantaina koittavaa sarja-avausta varten. Loukkaantumistilanne alkaa näyttää hyvältä, sillä kaikki pelaajat Jere Kujanpäätä lukuunottamatta ovat jo palanneet harjoituskentälle, mutta muun muassa Tuukka Andberg ei ole vielä pelikuntoinen nilkkavamman jäljiltä. Perjantain pelaava kokoonpano selvinnee vasta ottelupäivänä.

Ensi kauden kapteenistoon kuuluva Kasperi Liikonen on intoa täynnä tässä vaiheessa kevättä.

– Fiilikset on korkealla kun pitkä pre-season on kohta ohi ja päästään aloittamaan kausi paikalliskamppailulla! Viimeiset viikot ollaan menty kovaa treeneissä ja voittamisen kulttuuria kasvatettu pienpeleissä, joten kyllä koko joukkue alkaa olla valmis kauteen.

Liikonen itse palasi PKKU-harjoitusottelussa kentälle lähes vuoden mittaisen polvivammasta kuntoutumisen jälkeen.

– Omalta osalta on tuntunut pääkopassa todella hyvältä, kun on päässyt takaisin treeneihin ja peleihin. Kropassa treenit ovat tuntuneet välillä hyvältä ja välillä pahalta, mutta pitää muistaa olla itselleen armollinen, kun olin kuitenkin melkein vuoden sivussa. En ole vielä ihan parhaassa mahdollisessa kunnossa, mutta pelien ja treenien kautta kunto ja pelituntuma kasvavat luonnostaan, kunhan muistaa samalla huoltaa kroppaa tarpeeksi kentän ulkopuolella.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.