Odotetussa kotiavauksessa vastassa JJK

Pitkä odotus päättyy perjantaina myös kotiotteluiden osalta, kun Gnistan isännöi kotiavauksessaan sarjanousija JJK:ta. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:30. Ennakkoliput myy tuttuun tapaan Tiketti.

Gnistan avasi kautensa viime perjantaina vahvasti nappaamalla Bolt Arenalta täydet kolme pistettä HIFK:n kustannuksella 0-2 lukemin. HIFK:ta on yleisesti arvioitu sarjan kärkikastiin yhdessä Gnistanin kanssa, joten voittoa voidaan hyvällä syyllä pitää todella arvokkaana. Suurimpia sankareita HIFK:n kaadossa olivat maalin iskeneet Luca Weckström ja Topi Järvinen sekä rangaistuspotkun torjunut Jiri Koski. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli erityisen tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin johtoasemassa, mutta kaipasi lisää särmää hyökkäyspeliin.

JJK nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen voittamalla Kakkosen C-lohkon. Nousua voidaan pitää vähintäänkin oikeutettuna, sillä koko kauden valtikkaa käsissään pitänyt kettulauma voitti lohkonsa peräti seitsemän pisteen erolla lohkokakkoseen. JJK jyräsi Kakkosessa laajalla rintamalla, josta osoituksena käy sekin, että peräti kaksi pelaajaa ylsi yli 10 maaliin.

JJK Jyväskylä on pelannut suurimman osan 2000-luvun Suomen ylimmillä sarjatasoilla. Viisi kautta pääsarjaakin pelannut JJK pelasi Ykköstä viimeksi kaudella 2018, jolloin toisiksi viimeiseksi jäänyt joukkue putosi kauden päätteeksi Kakkoseen. Taloudellisiin haasteisiin ajautunut seura joutui hakemaan vauhtia aina Kolmosesta saakka, mutta tekee nyt neljän vuoden jälkeen paluun Ykköseen.  Yleisesti sarjan häntäpäähän ennustettu JJK aloitti kauden rohkaisevasti pelaamalla KPV:n vieraana maalittoman tasapelin, jossa vierailla oli etenkin toisella puoliajalla omat paikkansa voittomaalin iskemiseen.

Ykkösen tiukkaan savottaan JJK lähti mittavan peliuran tehneen Toni Lehtisen johdolla.  Ykkösen tasolle varsin nimettömässä joukkueessa erityisen isoa roolia nauttivat useamman kauden Ykköstä pelannut toppari Tatu Hoffren, viime kaudella Kakkosessa joukkueen avainhahmoihin kuulunut hyökkääjä Robin Saastamoinen ja SJK Akatemiasta hankittu juonikas laituri Oskar Pihlaja. Gnistania tällä kaudella edustavat Eero Markkanen ja Topi Järvinen ovat JJK-kasvatteja.

Gnistan ja JJK ovat pelanneet samaan aikaan Ykköstä ja Kakkosta 2000-luvun molemmin puolin, mutta maantieteellisesti lohkoihin jaetuissa sarjoissa seurat eivät ole toisiaan koskaan kohdanneet. Myöskään Suomen Cupista ei kohtaamisia löydy, joten joukkueiden yhteinen historia saa alkunsa perjantaina.

Positiivisen kauden avauksen lisäksi myös joukkueen terveystilanne alkaa näyttää entistäkin paremmalta. Pidempään sivussa olleet Aaro Tiihonen ja Tuukka Andberg ovat jo harjoitelleet yhdessä muun joukkueen kanssa ja alkavat olla hiljalleen pelikunnossa. Pelaajatilanteen ollessa hyvällä mallilla Gnistanilla on laaja materiaali käytössään, joten osa pelaajista tullaan näkemään viikonloppuna myös kautensa avaavien Gnistan Ogelin ja yhteistyöseura NJS:n kokoonpanossa.

Päävalmentaja Joonas Rantanen odottaa hankalaa vastustajaa, mutta haluaa Gnistanin esiintyvän isännän elkein heti alusta alkaen. Erityisen innolla Rantanen odottaa entisen kilpakumppaninsa, ikonisen Mikko Mannisen kohtaamista. Kokenut Manninen kuuluu JJK:n ehdottomiin avainpelaajiin ja hänen pelipaikkansa löytynee huomenna oikealta laidalta.

– JJK:n  pelaamisessa on selkeä rakenne rakenne ja vahvuudet, jotka meidän on osattava ottaa pois. On myös mielenkiintoista kohdata Mikko Manninen, jota vastaan valmensin silloisessa Naisten Liigassa muutama vuosi sitten. En osannut kuvitella, että herra tulee vielä pelaajana vastaan, mutta pelimies edelleen.

– Haluamme ottaa kontrollin pelistä ja pelata omien periaatteiden mukaisesti. Jo aiemmin on sanottu, että maalintekouhkaa on luotava lisää ja uskon meillä olevan keinot siihen. Hienoa päästä aloittamaan pelit myös kotiyleisön edessä.

Nähdään perjantaina Ogelissa!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.