Kuva: Mira Lönnqvist

Kausi käyntiin derbyvoitolla!

Pitkä odotus oli perjantaina vihdoin ohi, kun Ykkönen avattiin vierasreissulla HIFK:n vieraaksi Töölöön. Gnistan oli tyly vierailija hakien Luca Weckströmin ja Topi Järvisen komeilla maaleilla täydet pisteet mukaansa 0-2 lukemin.

HIFK tuli otteluun vauhdikkaasti ja aiheutti ajottain vaikeuksia Gnistanin puolustukselle erityisesti vasempan laitansa kautta. Muutamaa puolittaista tilannetta lukuunottamatta Gnistan kuitenkin selvisi alkurynnistyksestä hyvin.

Alun jälkeen peli alkoi tasoittua ja molemmilla oli omia hallintajaksojaan puoliajan edetessä. Vahvasti pelanneet puolustukset onnistuivat kuitenkin pitämään kummankin joukkueen poissa todella vaarallisilta maalipaikoilta.

Kohti puoliajan loppua Gnistan alkoi saada käännettyä hallintaa myös maaliuhaksi. 38 minuutilla käytiin jo lähellä, kun pitkä syöttöketju päätyi murtautumiseen vasemmalta laidalta. Henrik Ölander antoi hyvän keskityksen, josta Maximo Tolonen pääsi yrittämään viimeistelyä. HIFK-maalia vartioinut Joona Tiainen oli kuitenkin hereillä ja torjui pallon kulmaksi.

Katsomossa odoteltiin jo taukovihellystä, kun palloa kaivettiin ensimmäisen kerran punapaitojen maalista. Luca Weckström riisti pallon HIFK-puolustajalta, ohitti toisen punapaidan ja laukoi pallon tarkasti verkkoon. Tästä olikin mukava lähteä tauon viettoon.

Toista jaksoa oli takana vain muutama minuutti, kun pallo osui epäonnisesti Ölanderin käteen Gnistanin rangaistusalueella vapaapotkun jälkitilanteessa. Seuranneessa rangaispotkussa Gnistan-kapteeni Jiri Koski veti kuitenkin pidemmän korren HIFK:n tuoreesta hankinnasta Sakari Tukiaisesta ja torjui pallon upeasti alakulmasta.

Toinen jakso oli Gnistanilta kokonaisuudessaan mallikasta tekemistä ja kotijoukkue onnistuttiin pitämään hyvin pois maalipaikoilta käytännössä koko 45 minuuttisen ajan.

Myös hyökkäyspäässä tuli onnistumisia. 80 minuutilla HIFK yritti purkaa vapaapotkun jälkitilannetta omasta päästään, mutta Konsta Rasimus luki peliä loistavasti ja riisti pallon takaisin. Momodou Sarr lähetti oikealta laidata nappikeskityksen, Eero Markkanen vei molemmat topparit mukanaan etutolppaa kohti ja takatolpalla Topi Järvinen laukoi vapaasti pallon suoraan ilmasta verkkoon.

Viimeisen kympin Gnistanin koko joukkue hoiti tyylillä ja pääsi juhlimaan Ykkösen avausvoittoa vieraskannattajien kanssa.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen kiitteli tapaa, jolla joukkue aloitti sarjakauden.

– Erittäin iloinen yhtenäisestä ja taistelevasta peli-ilmeestä sekä tietysti tuloksesta. Hoidettiin vastustajan pidemmät syötöt linjan taakse hyvin ja puolustettiin boksia sekä maalia erinomaisesti paria tilannetta lukuunottamatta. Jirin loistava torjunta rangaistuspotkusta oli tietysti todella tärkeä. Pelaamisessa on vielä kehitettävää ja sitä työtä jatkamme, olemme oikealla tiellä.

Kausi jatkuu viikon päästä perjantaina kotiavauksella, kun JJK saapuu Oulunkylään. Liput nyt Tiketistä! Näitä bileitä ei kannata missata!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.