Kuva: Kalevi Hämäläinen

Joonas Rantasen ajatuksia kauden avausottelusta

Gnistan aloitti sarjakauden riemukkaalla 0-2 vierasvoitolla paikallisvastustaja HIFK:n kustannuksella. Tässä haastattelussa käydään päävalmentaja Joonas Rantasen kanssa läpi avausottelua ja käännetään katseet tulevan perjantain kotiavaukseen.

Perjantain HIFK -ottelussa Gnistan johti tauolle lähdettäessä 0-1 Luca Weckströmin iskettyä avausosuman aivan puoliajan loppuhetkillä. Toisella puoliajalla maalivahti Jiri Koski torjui rangaistuspotkun puoliajan alkuminuuteilla, joka osoittautui ottelun todellisesti kulminaatiopisteeksi. Kosken torjuman rangaistuspotkun jälkeen Gnistan suojeli johtoaan tiiviisti ja Topi Järvinen sinetöi voiton iskemällä toisen osuman 80. peliminuutilla. Joonas Rantanen näki suojattiensa esityksen nousujohteisena. Erityisen tyytyväinen päävalmentaja oli joukkueen puolustuspelaamiseen johtoasemassa.

– Ensimmäisellä jaksolla meillä oli vaikeuksia pallon kanssa erityisesti niissä hetkissä, kun saimme pallonriiston. Toisella jaksolla paransimme ja pelasimme johtoasemassa järkevästi. Kokonaisuutena puolustimme hyvin emmekä antaneet vastustajalle huippupaikkoja rangaistuspotkua lukuunottamatta. Tämä on ehdottomasti asia, josta haluamme pitää kiinni.

Kauden tässä vaiheessa peli ei luonnollisestikaan ole vielä valmista millään osa-alueella. Gnistan oli perjantain ottelussa tehokas viimeistelyssään, mutta päävalmentaja näkee eniten kehitettävää juurikin hyökkäyspelaamisessa.

– Pelaamisessa on tietysti vielä kehitettävää ja kaikilla osa-alueilla. Meidän on päästävä useammin niille alueille, joista annetaan ne viimeiset maalintekopaikan avaavat syötöt annetaan. Myös syvyyteen on saatava lisää uhkaa.

Tärkeiden sarjapisteiden lisäksi Gnistan metsästi perjantaina voittoa yhdestä kauden päävastustajistaan. HIFK:ta on yleisesti povattu sarjan kärkipaikoille, joten niin ikään korkealle tähtäävälle Gnistanille kolme pistettä olivat merkittävät. Kokonaisvaltaisen onnistumisen jälkeen kelpasi juhlia voittoa koko joukkueen voimin yhdessä kannattajien kanssa.

– Pelillisen prosessin lisäksi rakennamme toimintaa yhteisten arvojen, tarkoituksen ja tavoitteiden päälle. Nämä asiat näkyivät avausottelussa erittäin hyvin ja sieltä kumpusi varmasti myös se riemu ja ilo, mikä joukkueessa onnistumisen jälkeen vallitsi, toteaa Rantanen.

Perjantaina Gnistan kohtaa kotiavauksessa sarjanousija JJK:n, joka lähtee kauteen selkeänä haastajana. Tiedossa on siis hyvin erilainen haaste, sillä ”kettulauma” saapunee Oulunkylään hyvin puolustusvoittoisella pelisuunnitelmalla. Rantasen mukaan tulevan viikon harjoituksissa pääpaino tulee olemaan erityisesti hyökkäyspelin kehittämisessä.

– Kotiavauksessa haluamme näyttää samaa peli-ilmettä kuin sarja-avauksessa, mutta meidän täytyy saada rakennettua vielä enemmän hyviä maalintekopaikkoja. Puolustamiseen on tietysti myös kiinnitettävä huomiota.

Lopuksi Rantanen haluaa lähettää terveisensä Gnistanin kannattajaperheelle.

– Kannustus Töölössä oli vahvaa ja tahdomme päästä jälleen juhlimaan yhdessä yleisön kanssa myös kotiavauksessa. Nähdään siis perjantaina Ogelissa!

Kotiavaus JJK:ta vastaan alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla perjantaina kello 18:30. Saavu paikalle kannustamaan Gnistan voittoon! Voit ostaa ennakkolipun tästä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.