Gnistanin P2009 Italiassa

Sardegna Talent Trophy tarjosi kovatasoisia pelejä.

Gnistanin U14 joukkue osallistui pääsiäisenä kansainväliseen kutsuturnaukseen Italian Sardiniassa. Viime vuosien menestys Etelä Liigassa sekä viime vuoden eliittiturnauksen voitto avasivat mahdollisuuden lähteä kokeilemaan siipiään enstistä kovatasoisempaan turnaukseen. Gnistan lähti haastamaan suurseuroja, seuraamaan heidän pelejään ja kokemaan sikäläistä futiskulttuuria.

Turnaukseen osallistui 32 joukkuetta, joista italialaisista suurseuroista oli mukana mm Inter, Fiorentina, Empoli, Cagliari ja AS Roma sekä Euroopan muita seuroja kuten Ajax, Liverpool, Leeds United, Bayern Munchen, Benfica, Jj Perth sekä turnauksen voittanut Valencia.

Gnistanin lohkossa pelasi AS Roma, Vis Nova ja Quartu Sant’Elena. Gnistan pääsi testaamaan Zichinan finaalikentän ensimmäisenä päivänä Leeds Unitedin kanssa harjoittelun ja ystävyysottelun merkeissä.

Leeds United – Gnistan / Talent Trophy 2023

Ensimmäisestä ottelusta Quartu Sant’Elenaa vastaan Gnistan nappasi mallikkaasti voiton 3-2. Iltapelissä joukkue kohtasi AS Roman kanssa tasapelin pelanneen Vis Novan. Pojat pelasivat upeasti ja 1-0 johtoaseman saavutettuaan eivät siitä enää luopuneet.

Gnistan johti lohkoaan ensimmäisen päivän jälkeen ja lohkovoittoon sekä kahdeksan parhaan joukkoon olisi tarvittu tasapeli tai voitto AS Romasta. Pojat taistelivatkin upeasti Pietro Seccin kuumalla stadionilla eivätkä hätkähtäneet taitavia italialaisia. Yhden maalin roomalaiset onnistuivat kuitenkin saamaan keltapaitojen verkkoon ja näin ollen lohkovoittajina jatkoivat 8 parhaan joukossa. Gnistan sijoittui lohkokakkoseksi ja lähti taistelemaan sijoituksista 9-16.

Ensimmäisenä vastaan astui huikean kannattajalauman omaava Cagliari Scopignon iltapelissä. Italialaiset olivat vahvempia keltapaitojen annettua kaikkensa aamupäivän pelissä. Voitto Cagliarille 3-1.

Seuraavana päivänä vastaan astui harjoituksista ja hotellilta jo tutuksi tullut Leeds United. Gnistan onnistui maalinteossa ensimmäisenä ja pitikin johtoasemansa pelin loppumetreille asti, jolloin vastustaja onnistui yllättämään maalivahtimme. Näin mentiin ratkaisemaan voittajaa rangaistuspotkuilla, jossa Gnistan onnistui paremmin ja sijoittui näin ollen turnauksessa 13. sijalle 32 joukkueesta.

Joukkue sai matkalta mitä lähtikin hakemaan; arvokasta pelikokemusta ja tason mittausta, futiskulttuuria, uusia yhteistyö kumppaneita ja huikeita elämyksiä ja muistoja tulevaisuuteen. Reissu opetti myös mitä kaikkea matkalla voikaan sattua.. kuten matkalaukkujen jääminen matkalle tai lentojen muuttuminen yllättäen. Kylmähermoisuudella ja hyvällä yhteistyöllä joukkue selvisi näistäkin. Myös turnausjärjestelijöiden huippuosaaminen oli ensiluokkaista ja suureksi avuksi koko turnauksen ajan.

Talent Trophy & Gnistan

Joukkueen liigakausi jatkuu kotipelillä Musaa vastaan Mustapekka Areenalla lauantaina 22.4 klo 12. Tervetuloa seuraamaan ottelua paikan päälle!

#talenttrophy talenttrophy #kansainvälisyys kansainvälinen turnaus #pelaajakehitys pelaajakehitys

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.