Kuva: Vera Saastamoinen, Siiri Koivula, Velma Oikarinen, Senni Espo ja Nea Sunila.

Gnistan valmiina uuteen kauteen

Kansallisen Liigan kokemuksella vahvistunut Gnistanin naisten edustusjoukkue aloittaa kautensa sunnuntaina kotiottelulla PK-35/2:a vastaan.

Vuodesta 2020 Gnistan on sijoittunut Kolmosen etelälohkossa viidenneksi, kuudenneksi ja seitsemänneksi. Tulevalla kaudella Kipinä lähtee hakemaan uutta noususuhdannetta vahvistuneella joukkueella. Lähtökohdat laskevan käyrän kääntämiselle ovat hyvät hyvin sujuneen valmistautumisjakson myötä.

– Valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin. Olemme saaneet pelata harjoituspelejä ja niissä on näkynyt hyvin ne asiat, joita on harjoiteltu ja pyritty kauden alun aikana ajamaan sisään, toteaa päävalmentaja Mikko Rantala tyytyväisenä.

Joukkueen valmennusjohto jatkaa lähes samana kuin viime kaudellakin.

– Joukkueen viime kauden taustahenkilöistä lähes kaikki jatkavat. Pieniä muutoksia on tapahtunut apuvalmentajan tontilla kun viime kaudella siinä roolissa toiminut Satu (Dammert) siirtyy kokonaan takaisin pelikentille ja pelaajan rooliin. Uusi apuvalmentaja Shemek Palucki aloittaa ensi viikolla joukkueen mukana.

Gnistan haluaa panostaa voimakkaasti naisjoukkueiden ohella myös tyttöjoukkueiden arkeen ja kehitykseen. Tätä strategiaa johtamaan nimitettiin niin pelaajana kuin valmentajanakin meritoitunut Pauliina Miettinen. Miettinen otti seurassa tyttö- ja naisjalkapalloilun kehitysvastaavan roolin, jossa hän auttaa kaikkia tyttöjoukkueita, naisten edustusjoukkuetta sekä yksittäisiä pelaajia kehityksen edellytyksien ymmärtämisessä ja harjoittelun laadun parantamisessa.

Pelaajapuolella Gnistan on vahvistunut merkittävästi. Kevään korvalla Gnistaniin liittyi kolme Kolmosen tasolle kovan luokan pelaajaa. Maalia vartioi kokenut 28-vuotias Velma Oikarinen, joka pelasi PK-35 Vantaan paidassa yhdeksän kautta pääsarjatasolla saldona viisi SM-kultaa sekä yksi Suomen Cupin voitto. Hyökkäysosastoa vahvistavat 31 Kansallisen Liigan ottelua pelannut 22-vuotias Siiri Koivula sekä 28-vuotias Vera Saastamoinen, joka on pelannut HJK:n, Hongan ja PK-35 Vantaan paidassa peräti 98 pääsarjatason ottelua ja viimeistelyt näissä 41 maalia. Hyökkäyspään vahvistuksille olikin tilausta, sillä viime kauden tehokkaimpiin pelaajiin kuuluneet Anni Suutari ja Erin Schönberg vaihtoivat talven aikana muihin joukkueisiin. Kansallisen liigasta saapuneen kolmikon lisäksi kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta tuovat muun muassa viime kaudella Kakkosta KTP:n paidassa pelannut hyökkääjä Senni Espo sekä Ykkösen VJS:stä saapunut kokenut keskikenttäpelaaja Nea Sunila. Päävalmentaja Rantala huokuu tyytyväisyyttä kauden alla.

– Joukkueemme on vahvistunut alkukevään aikana ja meillä on tällä hetkellä hyvä joukkue kasassa. On erittäin hieno asia, että olemme saaneet kokeneita pelaajia mukaan ja odotan innolla, että näemme uudet pelaajat ja koko joukkueen tositoimissa kun sarja alkaa. Kolmikko on tullut hyvin mukaan joukkueeseen ja he ovat ottaneet hienosti roolia joukkueen sisällä sekä omalla tekemisellään nostaneet joukkuepelaamisen tasoa entisestään.

VJS:n junioreissa uransa aloittanut Velma Oikarinen on pelannut PK-35 Vantaan paidassa 71 pääsarjatason ottelua. Hän oli jo lopettelemassa uraansa viime kauteen, mutta loukkaantumisistaan toipuneen naisen ura jatkuukin nyt keltapaidassa.

– Peliuran jatkuminen näytti talvella vielä epävarmalta loukkaantumisen vuoksi, mutta kun kevättalvella kuntoutuminen olikin mennyt nappiin ja ikävä futista kohtaan oli kasvanut, päätin antaa pelaamiselle vielä mahdollisuuden. Punnitsin eri vaihtoehtoja, mutta koin Gnistanin tähän hetkeen parhaaksi valinnaksi. Halusin jälleen nauttia jalkapallosta ja saada uusi kokemuksia ja tavoitteita.

Maalivahti liittyi joukkueeseen maaliskuun loppupuolella. Hänelle on tässä ajassa ehtinyt muodostua hyvä kuva joukkueesta, joka on valmis saavuttamaan tavoitteensa.

– Joukkueesta on muodostunut positiivinen ja tsemppaava kuva ja treeneissä on ollut hyvä fiilis. Oma roolini on tuoda joukkueeseen lisää kokemusta ja varmuutta. Toivon auttavani omalla panoksellani joukkuetta nostamaan tasoa entisestään. Uskon, että joukkueemme voi saavuttaa tällä kaudella tavoitteensa eli nousun!

Gnistanilla on ensi kaudellakin kasassa laaja rinki pelaajia, josta löytyy useita vielä juniori-ikäisiä pelaajia. Tämän vuoksi joukkue on viime vuosien tapaan käytännössä jaettu kahteen joukkueeseen, edustusjoukkueeseen sekä Nelosessa pelaavaan Gnistan/Flikkoihin. Molemmat joukkueet tähtäävät korkealle omissa sarjoissaan.

Tätä tavoitetta Gnistan lähtee jahtamaan hyökkäävällä jalkapallolla. Rantalan mukaan joukkueen pelifilosofia on selkeä.

– Haluamme pelata pallonhallintaan perustuvaa hyökkäävää jalkapalloa, jossa maalipaikat luodaan pallonhallinnan kautta. Tiivis ja yhtenäinen puolustus on myös tärkeä osa peliämme.

Kolmonen pelataan viime vuoden tapaan 12 joukkueen sarjana, jossa jokainen joukkue kohtaa toisensa kahdesti. Runkosarjan kaksi parasta nousevat Kakkoseen ja kolme heikointa tippuvat sarjaporrasta alemmas. Tulossa on jälleen tasainen sarja, jossa runsaan pelaajavaihtuvuuden vuoksi on vaikea nimetä ennakkosuosikkeja. Päävalmentaja Rantala tähyää tulevaan luottavaisin mielin.

– Meillä on hyvä joukkue ja täysi mahdollisuus taistella sarjan kärkisijoituksista sekä noususta. Toivottavasti kauden aikana vältytään loukkaantumisilta ja muilta loukkaantumisilta, jotta saisimme jokaiseen peliin mahdollisimman hyvän kokoonpanon.

Naisten edustusjoukkueen kotiottelut kaudella 2023:

Su 23.4. Gnistan – PK-35/2 klo 19:00
Su 7.5. Gnistan – KJP klo 20:15
Su 21.5. Gnistan – NuPS klo 20:15
Su 11.6. Gnistan – LPS klo 20:15
Su 2.7 Gnistan – LoPa klo 20:15
Pe 4.8. Gnistan – ToTe/Betoni klo 20:15
Pe 20.8. Gnistan – FC Loviisa klo 21:00
Pe 1.9. Gnistan – HIFK/2 klo 19:00
Pe 8.9. Gnistan – MPS klo 20:15
Pe 22.9. Gnistan – EIF klo 19:00
Su 8.10. Gnistan – PPJ klo 13:00

Koko otteluohjelman löydät täältä ja halutessasi voit ladata kotiottelut kalenteriisi tämän uutisen ohjeilla: https://gnistan.fi/2023/04/lataa-kotiottelut-kalenteriisi/

Tule sunnuntaina kannustamaan Gnistan kauden avausvoittoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.