Kuva: Teemu Levänen

Gnistan kukisti KäPan paikallisottelussa

Gnistan jatkoi hyviä otteitaan Ykkösessä, ottaen kolmannen 2-0 voittonsa kolmesta pelistä. Tällä kertaa kaatui KäPa Eero Markkasen kahdella maalilla Brahenkentällä.

Gnistan kohtasi lauantaina KäPan Brahenkentällä kauden toisessa paikallisottelussa. Kotijoukkue KäPa aloitti pelin terävästi, mutta ensimmäisten viidentoista minuutin jälkeen Gnistan otti ottelun hallintaansa.

Gnistan onnistui prässäämään hyvin KäPan pelinavaamista ja saikin luotua muutamia potentiaalisia maalipaikkoja ylhäällä tehdyistä pallonriistoista. Myös hitaammista hyökkäyksistä keltapaidat onnistuivat luomaan painetta kotijoukkueen maalille, mutta viimeisissä ratkaisussa oli vielä parantamisen varaa.

Kertaalleen pallo saatiin jo tolppaan, kun Eero Markkaselle avautui rankkarialueen rajalla tilaa kääntyä ja laukoa. Laukaus kimposi puolustajan kautta tolppaan ja avausmaali antoi vielä odottaa.

Toisella jaksolla Gnistan jatkoi hyvää pallonhallintaa ja ylhäältä prässäämistä. KäPa onnistui muutaman kerran kääntämään nopeasti vastaan ja loi näistä omat puolittaiset maalipaikkansa.

Avausmaali nähtiin 59 minuutin kohdalla. Maximo Tolonen keskitti ja Eero Markkanen sai otettua pallon alas KäPa-puolustajien keskellä boksissa. Ensimmäisen yrityksen Luka Nokelainen onnistui torjumaan, mutta irtopallon Markkanen iski helposti sisään.

KäPan haettua tasoitusmaalia iski Markkanen vielä toistamiseen lisäajalla. Kasperi Liikonen vapautti Markkasen puolesta kentästä läpi ja Gnistan-hyökkääjä kiersi Nokelaisen ohi ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Tämä jäikin ottelun viimeiseksi kosketukseksi ja pisteet matkasivat Oulunkylään.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen pelkkiä 2-0 voittoja tuottaneeseen alkukauteen.

– Alun jälkeen peli oli suhteellisen hyvin kontrollissa. Prässäsimme muutamaa hetkeä lukuunottamatta hyvin ja saimme itse vietyä hyökkäyksiä syvälle. Loistava voitto.

– Olemme olleet, aiheestakin, kriittisiä omaa pelaamista kohtaan mutta kolmen pelin jälkeen saldo on kolme voittoa, kuusi tehtyä ja nolla päästettyä mikä on erinomainen aloitus sarjaan.

Gnistanin kausi jatkuu viikon päästä sunnuntaina kotiottelulla, kun EIF saapuu Oulunkylään vieraaksi. Liput ennakkoon Tiketistä!