Gnistan kaatoi kotiavauksessa JJK:n

JJK tarjosi Gnistanille perjantai-iltana kovan vastuksen, mutta lopulta keltapaidat korjasivat täyden pistepotin Eero Markkasen ja Joakim Latosen osumilla.

Ykkönen saatiin kotikentänkin osalta käyntiin perjantai-iltana, kun JJK saapui vieraaksi Mustapekka Areenalle. Yleisöä kotiavaukseen oli löytänyt hienosti paikanpäälle, peräti 758 katsojan verran.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja vierailija JJK oli jopa hieman niskan päällä pelitapahtumissa. Jiri Koski Gnistan-maalilla joutui kertaalleen venymään hienoon tuplatorjuntaan 13 minuutilla, mutta tästä selvittiin vielä 0-0 lukemissa.

Puoliajan edetessä Gnistan alkoi saamaan paremmin otetta pallosta. Varsinaista maalipaikkaa saatiin kuitenkin odottaa puoliajan viimeiselle minuutille. Topi Järvinen sai hyvän läpisyötön puolustuksen taustaan vasemmalta laidalta, jarrutti ja tarjoili keskityksen boksiin. Paikalle ehti taustalta Joakim Latonen, mutta JJK-vahti Ville Viljala torjui Latosen laukauksen.

Toista puoliaikaa oli takana reilu 55 minuuttia, kun Gnistanin paine tuotti perätysten kaksi kulmapotkua. Toisesta Eero Markkanen pääsi puskemaan ja JJK:n puolustaja Luka Savela torjui pallon maaliviivalta käsivarrellaan. Tuloksena Savelalle punainen kortti ja Gnistanille rangaistuspotku. Eero Markkanen asteli laukomaan pilkkua ja tykitti vastustamattomasti pallon verkkoon.

Miesylivoimalla jatkanut Gnistan ei onnistunut täysin ottamaan kontrollia pelistä vaan JJK onnistui edelleen luomaan jonkinverran uhkaa keltapaitojen maalille. Puolustus ja Koski olivat kuitenkin tarkkana ja varsinaisia maalipaikkoja ei vieraille suotu.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 87 minuutilla, kun Joakim Latonen pääsi vasemmalta leikkaamaan sisään ja laukoi pallon tarkasti etukulmasta sisään. Loppuminuutit selvitettiin tyylillä ja näin kauden ensimmäisen kotiottelun pisteet jäivät kotiyleisön iloksi Ogeliin.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen antoi tunnustusta ottelun vaikeaksi tehneelle vastustajalle ja kiitteli toisen jakson esitystä.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä todella heikko, siitä ei pääse mihinkään. Emme päässeet pelin rytmiin kiinni ja JJK puolestaan oli hyvä. Paransimme heti toisen jakson alusta ja saimme vietyä palloa useammin viimeiselle kolmannekselle. Johtoasemassa ja ylivoimalla pelasimme jälleen ihan ok. Hyvä, että saimme myös kaksi uutta maalintekijää. Niinkuin HIFK:ta vastaan myös nyt vaihdosta sisään tulleet toivat meidän pelaamiseen hyviä asioita. Iloitaan voitosta ja jatketaan työntekoa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.