Kuva: Jari Mäensivu

Gnistan jatkoon Suomen Cupissa

Gnistan kaatoi Nelosessa pelaavan VJS/2:n ja eteni Suomen Cupin 4. kierrokselle.

Ennakkosuosikki Gnistan sai otteluun erinomaisen alun, kun Topi Järvinen tykitti toisella peliminuutilla vieraat johtoon. Ottelun kulku oli alusta asti hyvin selkeä ja heti ensimmäisistä minuuteista lähtien peli pyöri pääosin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Tästä huolimatta ottelun seuraava erinomainen maalipaikka syntyi vantaalaisille, kun 32. minuutilla Topias Puumala pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta kulmapotkun jälkitilanteesta. Laukaus kuitenkin pysähtyi Gnistan-puolustukseen.

VJS/2 ei kuitenkaan tästä lannistunut, sillä muutamaa minuuttia myöhemmin Emilianos Souris puski vastahyökkäyksen päätteeksi pelin tasoihin. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Topi Järvinen oli lähellä viedä Gnistanin uudestaan johtoon, kun mies pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus pysähtyi maaliviivan tuntumassa kotijoukkueen puolustajaan. Tauolle lähdettiin melko yllättävässä tasatilanteessa maalein 1-1.

Ottelun toinen puoliaika alkoi ensimmäisen kaltaisesti, mutta vain maalit jäivät puuttumaan. Gnistan kuitenkin hallitsi peliä, mutta maalipaikoille murtautuminen tuotti vaikeuksia. Keltapaidat olivat lähellä siirtyä johtoon, kun Zachary Sukunda pääsi laukomaan kaukaa, mutta yritys pysähtyi VJS-maalin tolppaan. Ajoittain jopa hieman kuumaksi käyneen ottelun voittomaali nähtiin 66. peliminuutilla, kun Kasperi Liikonen laukoi voimalla pallon vieraiden maaliin. Heti perään Tuukka Andberg puski kulmapotkusta lukemiksi 1-3.

Gnistan jatkoi maali-iloittelua kahdeksan minuuttia myöhemmin Eero Markkasen maalilla, jonka myötä ottelun voittaja oli viimeistään selvä. Lopussa voittolukemia kaunisteli vielä Luca Weckström, jonka osuman myötä Suomen Cupin kamppailu päättyi Gnistanin 1-5-voittoon.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi ottelua seuraavasti.

– Ensimmäisestä puoliajasta ei positiivista sanottavaa jäänyt. Toisella puoliajalla teimme sen mitä pitikin. Jatkopaikka napattiin ja nyt katseet kohti lauantain sarjapeliä.

Gnistanin kausi jatkuu lauantaina vierasderbyllä Käpylän Palloa vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan 7. toukokuuta, kun EIF vierailee Ogelissa. Liput matsiin voit ostaa tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.