Kuva: Kristiina Mattila

Otteluraportti: Ykköscup päättyi JäPSin juhliin

Gnistanin ja JäPS:n välinen Ykköscupin loppuottelu oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun ja kääntyi lopulta isäntien eduksi rangaistuspotkuilla varsinaisen peliajan jäätyä maalittomaksi.

Loppuottelu houkutteli Järvenpään monitoimihalliin odotetusti hyvän määrän yleisöä, molempien seurojen värien näkyessä paikalla kiitettävästi.

Ottelu oli alusta alkaen tiukkaa kamppailua eikä yhtään kaksinkamppailutilannetta annettu vastustajalle ilmaiseksi. JäPS oli kuitenkin kaksinkamppailuissa vahvempi ja toimivan prässipelinsä turvin puoliaika eteni isäntien kontrollissa.

Avausmaali oli todella lähellä jo vajaan kahdeksan minuutin jälkeen kun Otso Linnas torjui Justus Holopaisen rangaistusalueen tuntumasta laukoman vapaapotkun yläriman kautta väljemmille vesille.

Koko tämän talven Ykköscupin hahmoihin kuulunut Enoch Banza oli jatkuvana riesana Gnistanin puolustukselle koko ensimmäisen puoliajan ajan. JäPS rakenteli oikealla laidalla vauhdissa olleen Banzan kautta useammankin vaarallisen maalipaikan, mutta Gnistan selvisi toistuvasti säikähdyksellä. Puoliajalle siirryttiin maalittomissa lukemissa.

Toisella puoliajalla Gnistan alkoi päästä jo samalle tasolle vastustajan kanssa kaksinkamppailuissa ja prässipelissä, jonka myötä peli tasoittui ja Gnistankin alkoi saada omaa pelinrakenteluaan toimimaan. Tasaisen puoliajan loppuhetkillä JäPS rakenteli kulmapotkun jälkitilanteesta melkoisen mylläkän Gnistanin alueelle, mutta maalivahti Linnaksen hienon reaktiotorjunnan turvin Gnistan selvisi jälleen säikähdyksellä.

Tuomari Kalle Mäkisen puhaltaessa varsinaisen peliajan päättyneeksi taululla loistivat 0-0 lukemat, joka tarkoitti Ykköscupin voittajan ratkeavan rangaistuspotkuilla. Juuri varsinaisen puoliajan lopulla Gnistan vaihtoi vaihtopenkillä aloittaneen Jiri Kosken rangaistuspotkujen torjujaksi.

Tämä vaihto ei kuitenkaan toivottua lopputulosta tuonut, sillä JäPS vei rangaistuspotkut nimiinsä 4-3 lukemin. Gnistanista tolppien väliin osuivat Eero MarkkanenJean-Claude Mabinda sekä Luca Weckström, mutta Momodou Sarr ja Maximo Tolonen täräyttivät omat yrityksensä ylärimaan, mikä koitui Gnistanin kohtaloksi. Enoch Banza sinetöi JäPS:n juhlat laukomalla viidennen yrityksen maaliin.

Joonas Rantasta päävalmentajana tuurannut Mikke Salonen kommentoi loppuottelua seuraavasti.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme vaikeuksissa varsinkin prässipelaamisen ja kaksinkamppailujen kanssa. Paransimme kuitenkin näitä asioita toiselle jaksolle. Kokonaisuutena meidän pallollinen pelaamisemme jäi liian vaisuksi ja emme pystyneet luomaan riittävästi uhkaa maalintekoalueille.

Gnistan jatkaa valmistautumistaan Ykkösen kauteen harjoitusotteluiden merkeissä. Tulevista otteluista ja niiden aikatauluista tiedotetaan tarkemmin tulevan viikon aikana.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.