Otteluraportti: Gnistan eteni Ykköscupin finaaliin

Gnistan kaatoi Ykköscupin välierässä paikallisvastustaja HIFK:n 2-0 lukemin Joakim Latosen ja Eero Markkasen maaleilla ja eteni kilpailun finaaliin.

Ykköscupin välierä houkutteli Oulunkylän talviseen perjantai-iltaan yli 600 katsojaa, joiden edessä nähtiinkin talvikauden otteluksi vauhdikas ja hyvätunnelmainen paikalliskamppailu.

Ottelun alku sujui tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkueista onnistunut luomaan muutamaa kulmapotkua parempia tilanteita.

Ensiesiintymisensä Mustapekka Areenalla tehneet Eero Markkanen ja Joakim Latonen tarjoilivat 18 minuutilla kotiyleisölle aihetta juhlaan. Markkanen sai pitkän pallon hyvin haltuunsa, eteni kohti päätyrajaa ja taisteli jalkansa vapaaksi vasemmalla laidalla, tarjoten täydellisen syötön takatolpalle saapuneelle Latoselle. Latosella oli helppo työ siirtää pallo verkkoon ja Gnistan 1-0 johtoon.

Alle kymmenen minuuttia ensimmäisestä maalista Gnistan hiljensi runsaslukuisen vieraskatsomon toistamiseen. Irtopallo jäi HIFK:n boksissa pelattavaksi ja paikalla oli Eero Markkanen naulaamassa pallon verkkoon.

Muutamista kohtalaisista tilanteista huolimatta lumipyryn sävyttämällä ja pienen kolaustauonkin sisältäneellä ensimmäisellä jaksolla ei nähty enempää maaleja ja tauolle siirryttiin Gnistanin 2-0 johdossa.

Toinen puoliaika eteni HIFK:n hallitessa palloa ja Gnistanin iskiessä parhaansa mukaan vastaan. Muutamia HIFK:n kaukolaukauksia lukuunottamatta mitään maalintekopaikkoja muistuttavaa ei nähty kummassakaan päässä toisen jakson alussa.

Haastavista talviolosuhteista huolimatta Gnistanin puolustus piti vierailijat erittäin hyvin pois vaarallisilta maalipaikoilta, vaikka pallonhallinta olikin selvästi HIFK:lla toisella jaksolla. Topparikaksikko Toni Takamäki & Sampo Ala-Iso siivosivat keskityksiä ja laitapuolustajat Henrik Ölander & Jean Mabinda katkoivat syöttöjä selustaan kovalla prosentilla.

Ottelun viimeisen kympin aikana Gnistan-vahti Jiri Koskikin joutui lopulta venymään muutamaan huipputorjuntaan, mutta mies ei ollut tänään yllätettävissä ja Gnistanin 2-0 johto piti loppuvihellykseen asti.

Gnistanin vastustaja ensi viikon lauantaina pelattavaan Ykköscupin finaaliin selviää sunnuntaina, kun KPV ja JäPS kohtaavat toisessa välierässä.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin haastavissa olosuhteissa.

– Olen pahoillani joukkueiden, pelaajien, tuomareiden ja yleisön puolesta, että olosuhteet olivat tänään mitä olivat. Finaalipaikka on meiltä erinomainen suoritus ja kertoo siitä, että olemme kasvaneet yhdessä oikeaan suuntaan. Teimme tänään erinomaiset maalit ja puolustimme boksissa todella hyvin. Osoitimme voittamisen luonnetta ja taistelutahtoa, kiitos siitä joukkueelle.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.