Otteluennakko: Lauantaina mitellään Ykköscupin voitosta

Ykköscupissa nousujohteisesti esiintynyt Gnistan kohtaa Ykköscupin finaalissa JäPSin lauantaina. Loppuottelu potkaistaan käyntiin Järvenpään monitoimihallissa kello 15:30.

Gnistan selvitti tiensä Ykköscupin finaaliin kaatamalla välierässä HIFK:n 2-0 lukemin olosuhteisiin ja ajankohtaan nähden hyvätunnelmaisessa ottelussa. Talvisissa olosuhteissa pelattu kamppailu kääntyi Gnistanin eduksi ensimmäisellä puoliajalla Joakim Latosen ja Eero Markkasen osumien myötä ja toisella puoliajalla Gnistan keskittyi puolustamaan tiiviisti omaa maaliaan. Finaalipaikkaan tyytyväinen päävalmentaja Joonas Rantanen kiitteli erityisesti suojattiensa voittamisen luonnetta ja taistelutahtoa. Alkulohkossa paikoin hyvin ailahtelevin ottein pelannut Gnistan keräsi neljä pistettä edeten niiden turvin jatkoon parhaana lohkokolmosena, mutta pudotuspelivaiheessa SalPa ja HIFK on nollattu kokonaisvaltaisesti vahvoilla peliesityksillä.

Ykköscupin finaalissa vastaan asettuvan JäPSin paikkaa loppuottelussa voidaan pitää vähintäänkin oikeutettuna, sen verran vahvasti Jyrki Aholan joukot ovat turnauksessa esiintyneet. Alkulohkossa MP:n ja Gnistanin voittanut ja HIFK:lle hävinnyt JäPS sijoittui toiseksi, mutta pudotusvaiheessa EIF ja KPV ovat kaatuneet selkein numeroin. Erityisesti Enoch Banza on ollut tehokkaana iskien viisi maalia viidessä Ykköscupin ottelussa.

Gnistanin tavoin JäPS kasasi joukkueensa valmiiksi hyvissä ajoin eikä joukkueeseen ole vahvistuksia hankittu sitten tammikuun loppupuolen. Joukkueiden alkulohkon kohtaamisessa kaksi osumaa iskeneen Aleksi Ristolan kausi päättyi polvivammaan jo helmikuun lopussa, joka on päävalmentaja Aholalle mittava takaisku. Ainakaan Ykköscupissa Ristolan poissaololla ei ole kuitenkaan ollut merkittävää vaikutusta JäPSin iskukykyyn.

Alkulohkossa joukkueiden keskinäinen kohtaaminen päättyi JäPSin 5-2 voittoon. Kaksijakoisen ottelun pelannut Kipinä johti puoliajalla Eero Markkasen ja Momodou Sarrin osumilla, mutta synkkä toinen puoliaika käänsi ottelun tehokkaasti esiintyneen isäntäjoukkueen eduksi.

Gnistan lähtee revanssinhakuun UEFA Pro-valmentajakoulutuksessa olevaa Joonas Rantasta tuuraavien Mikke Salosen ja Nikos Kalaitzisin johdolla. Salonen tähyää lauantaihin luottavaisin mielin.

– Ensinnäkin on hienoa päästä pelaamaan finaalissa. Pyritään nauttimaan ottelusta ja päättämään Ykköscup positiivisissa merkeissä. Totta kai pientä revanssihenkeä on ilmassa edellisen kohtaamisen jäljiltä, mutta se peli on käsitelty ja siitä on otettu opiksi. Tiedostamme JäPS:n vahvuudet ja heikkoudet ja niitä hyödyntämällä uskon saavuttavamme toivotun tuloksen. Luonnollisesti myös oman pelaamisen kehittäminen on ollut nousujohteista ja tätä haluamme myös jatkaa lauantaina.

Finaali lähetetään suorana Ruutu+ palvelusta.

Ennakkoliput JäPSin verkkokaupasta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.