Kuva: Mira Lönnqvist

Haastattelussa Eero Markkanen – ”Finaali on aina finaali ja niitä ei kukaan pääse ikinä pelaamaan liikaa”

31-vuotias hyökkääjä Eero Markkanen siirtyi Gnistanin riveihin tammikuussa. Jututimme Markkasta hänen alustaan uudessa seurassa sekä kyselimme hänen ajatuksiaan tulevan lauantain finaalista.

Uransa aikana 17 kertaa Suomen A-maajoukkuetta edustanut hyökkääjä Eero Markkanen siirtyi kaudeksi 2023 Gnistanin riveihin vielä viime vuonna Veikkausliiga pelanneesta Helsingin IFK:sta. Markkasen ura Gnistan-paidassa on lähtenyt hyvin käyntiin, sillä viidessä pelaamassaan Ykköscupin ottelussa hän on viimeistellyt kolme maalia. Maalien lisäksi hän on antanut kaksi maalisyöttöä, joten miehen rooli finaaliin edenneessä joukkueessa on ollut merkittävä.

Markkanen itse kokee, että alku uudessa seurassa on ollut hyvä ja hänet on otettu erinomaisesti vastaan joukkueen sisällä.

– Alku Gnistanissa on tuntunut todella hyvältä, sillä minut on otettu todella hyvin vastaan ja olen nauttinut päivittäisestä tekemisestä joukkueen kanssa. On hienoa, että saimme joukkueen kasaan ajoissa ja olemme päässeet harjoittelemaan alusta lähtien laadukkaasti, Markkanen kertoo.

Markkasella on Ykkösen tasolle poikkeuksellinen CV jo pelkästään maaotteluiden johdosta. Tämän lisäksi häneltä löytyy kokemusta useasta eurooppalaisesta laadukkaasta futissarjasta, kuten esimerkiksi Ruotsin Allsvenskanista, Saksan 2. Bundesliigasta sekä Espanjan 3. sarjatasolta. Puhuttaessa uuden seuransa päivittäisestä tekemisestä urheilupuolella hyökkääjä kertoo olevansa tyytyväinen kokemaansa.

– Vaikea näitä on sinänsä lähteä vertailemaan sen suuremmin, mutta totta kai huippuseuroissa asiat on vielä eri tavalla. Sen voin sanoa, että Gnistan kestää vertailun monissa asioissa, vaikka joissain asioissa jäädään kuitenkin jälkeen. Alku täällä on tuntunut tosi hyvältä.

Markkanen on ollut vaikea pideltävä vastustajille Ykköscupin otteluissa. Kuva: Jari Mäensivu

Jyväskylästä lähtöisin olevan hyökkääjän sekä Gnistanin taival Ykköscupissa on edennyt erinomaisesti ja joukkue pelaa lauantaina kilpailun finaalissa, jossa se kohtaa Järvenpään Palloseuran. Pelaajan näkökulmasta Ykköscup on positiivinen uudistus kotimaiseen futikseen.

– Koen kilpailun palvelleen meitä todella hyvin, sillä sen myötä olemme saaneet viisi kilpailullista ottelua talvelle. Kyllähän tämä saa maailman pisimmän harjoituskauden tuntumaan lyhyemmältä.

Ykköscupista puhuttaessa varmasti monen suomalaisen futisfanin mieleen juolahtaa kysymys kilpailun ja sen voittamisen arvostukseen liittyen. Markkasen oma näkemys asian suhteen on selkeä.

– Se on fakta, että finaali on aina finaali ja niitä ei kukaan pääse ikinä pelaamaan liikaa. Koko joukkue odottaa innolla lauantaita ja toivottavasti me olemme se joukkue, joka hoitaa homman kotiin, hän naulaa.

Samaan yhteyteen Markkanen kuitenkin nostaa esiin, että kilpailun perusteella ei voi kuitenkaan vetää liian suuria johtopäätöksiä kauden 2023 Ykkösen voimasuhteista.

– Vaikea sanoa vielä sen tarkemmin, sillä esimerkiksi me olemme pelanneet vasta neljää joukkuetta vastaan. Harjoituskauden tuloksista ei kannata vetää liian suuria johtopäätöksiä, hän päättää.

Gnistanin ja JäPS:n välinen Ykköscupin finaali pelataan tämän viikon lauantaina Järvenpään monitoimihallissa klo 15:30 alkaen. Lipunmyynnistä vastaa kotijoukkue JäPS ja pääset ostoksille tästä.

Ykkösen alku lähestyy, joten nyt on hyvä aika hankkia Gnistanin kausikortti, jolla varmistat paikkasi mm. kotiderbyihin HIFK:ta ja Käpylän Palloa vastaan. Pääset ostoksille tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.