Robbie Malolo Gnistaniin

Ykköscupin ensimmäisissä otteluissa testissä ollut Robbie Malolo on allekirjoittanut Gnistanin kanssa kauden kattavan sopimuksen.

21-vuotias Robbie Malolo on käynyt läpi HJK:n junioripolun, mutta debyytti miesten tasolla tapahtui kotikaupunki Seinäjoella SJK Akatemiassa kaudella 2018, jolloin vasta 17-vuotias Malolo pelasi peräti 17 Kakkosen ottelua.

Ykköstä puolustavan keskikentän paikalla parhaiten viihtyvä Malolo pelannut SJK Akatemian ja KPV:n paidassa yhteensä 20 ottelua.Keskikenttäpelaajan viime kautta KPV:ssä häiritsi armeija, mutta pelaajana hän on vasta uransa alkutaipaleella. Gnistanin kanssa Malolo on harjoitellut nyt muutaman viikon ajan ja Ykköscupin ensimmäisissä otteluissa hän oli antamassa näyttöjä sopimuksettomana pelaajana.

– Tuntuu tosi hyvältä pelata Gnistanin paita päällä tulevana kautena. Tuntuu kotoisalta pelata Gnistanissa, koska minulla on entisestään tuttuja pelaajia joukkueessa ja olen nähnyt viime vuosina, kuinka paljon Gnistan on mennyt seurana eteenpäin. Uskon vahvasti tulevani kehittymään Gnistanissa pelaajana ja uskon vahvasti, että saavutamme isoja tällä kaudella. Tuntuu erittäin hyvältä palata takaisin Helsinkiin. On ilo päästä takaisin Helsinkiin pelaamaan jalkapalloa viiden vuoden jälkeen. Valitsin Gnistanin, koska näen Gnistanin potentiaalin kaikissa olosuhteissa, kertoo Malolo.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Malolon sopimusta seuraavasti.

– Robbie tuo joukkueeseen yhden vaihtoehdon lisää ja taistelee ensisijaisesti keskikentän pelipaikoista, vaikka onkin urallaan pelannut myös laitapuolustajana. Hän ymmärtää peliä hyvin ja omaa riittävät perustaidot, mutta tietysti myös kehitettävää on. Robbie haluaa oppia uutta ja sitoutua joukkueen tapaan pelata ja toimia, joten asenne on kunnossa.

Rantanen kertoo samalla, että Gnistanin joukkue ensi kaudelle on tältä osin lähes valmis.

– Meillä on keskustelut loppusuoralla yhden nuoren maalivahdin kanssa, jonka jälkeen joukkue on valmis. Tilanne voi elää ja muuttua mutta uusien pelaajien perään emme tällä hetkellä haikaile. Meillä oli joukkueen rakentamisen osalta kaksi tavoitetta. Ensinnäkin rakentaa joukkuetta vähän nopeammin kuin vuosi sitten ja toiseksi rakentaa samanlaisella budjetilla edellistä kautta kilpailukykyisempi joukkue. Ensimmäinen tavoite on täyttynyt ja toisen osalta tulokset näemme vasta myöhemmin, mutta kokonaisuudessaan olemme tyytyväisiä kokoonpanoon.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.