Kuva: Jari Mäensivu

Otteluraportti: JäPS kuritti Gnistania toisella jaksolla

Gnistanin Ykköscupin lohkovaihe päättyi tappioon, kun JäPS oli Järvenpäässä vahvempi 5-2 lukemin. Gnistanin osumista vastasivat Eero Markkanen ja Momodou Sarr.

Järvenpäässä nähtiin hyvin kaksijakoinen kamppailu. Gnistan vei ensimmäistä jaksoa ja osui kahdesti.

Maalinteon aloitti Eero Markkanen 12 minuutilla, kun JäPSin avauspeli takkusi ja Markkanen pääsi laukomaan pallon varsin vapaasti verkkoon.

Gnistanin toisesta osumasta vastasi Momodou Sarr joka laukoi tarkasti pallon kuudentoista rajoilta tolpan kautta sisään.

JäPSilläkin oli ensimmäisellä jaksolla muutama paikka, mutta ylärima ja Gnistan-maalia vartioinut Otso Linnas varmistivat, että tauolle siirryttiin keltapaitojen 0-2 johdossa.

Toisen jakson synkkyydestä saatiin ensitahdit jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun JäPS oli hetkessä tasoittanut tilanteeksi 2-2. Ensin osui Aleksi Ristola nostamalla pallon yli vastassa olleen Linnaksen ja hetkeä myöhemmin Justus Holopainen tasoitti pelin Gnistanin heikon pelin avaamisen jälkeen.

Vain viitisen minuuttia edellisestä oli JäPS jo siirtynyt johtoon, kun Ristola sai viimeistellä rangaistuspotkusta 3-2 lukemat.

Gnistan hallitsi hienoisesti pelitapahtumia tämän jälkeen, mutta lopuistakin maaleista vastasi kotijoukkue. 72 minuutilla vastahyökkäyksestä osui Enoch Banza ja 84 minuttilla Holopainen päivän toisellaan.

Tulos tarkoittaa sitä, että Gnistan joutuu odottamaan Ykköscupin muiden otteluiden tuloksia mahdollisen jatkopaikan toivossa.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli luonnollisesti pettynyt keltapaitojen toisen jakson heikkoon esitykseen.

– Emme voi hyväksyä sitä kuinka tulimme toiselle jaksolle. Jätimme itsemme pukuhuoneeseen ja vastustaja käänsi pelin alle kymmenennessä minuutissa. Ensimmäinen jakso oli oikein hyvä, mutta emme voi jättää perustyötä tekemättä toisella. Olen varma, että opimme tästä ja olemme heti ensi viikolla parempia.