Otteluennakko: Gnistan matkustaa Järvenpäähän lauantaina

Ykköscupin lohkovaihe huipentuu Gnistanin osalta vierasottelulla JäPS:a vastaan lauantaina. Ottelu alkaa Järvenpään monitoimihallissa kello 15:15.

Edellisissä otteluissaan Gnistan kaatoi ehjällä esityksellä MP:n 2-0 ja pelasi HIFK:n kanssa 1-1 tiukassa paikallisväännössä. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen puolustuspelaamiseen sadatellen kuitenkin muutamia virheitä, joista syntyivät vastustajan parhaat maalintekotilanteet. Päävalmentaja näki eniten petrattavaa pelinrakentelussa vastustajan korkean prässipelin alla.

Nappaamalla huomisesta ottelusta pisteenkin Kipinä on hyvin lähellä jatkopaikkaa, tosin lohkon muista joukkueista HIFK ja MP ovat pelanneet vain yhden ottelun JäPS:n vasta aloittaessa oman urakkansa huomenna, joten Kipinän jatkopaikka ratkeaa vasta helmikuun loppupuolella.

JäPS aloittaa pelinsä Ykköscupin alkulohkossa huomenna, mutta joukkue on ehtinyt tammikuun aikana pelata kolme harjoitusottelua. Veikkausliigassa pelaavien Hakan ja KTP:n kanssa sinipaidat pelasivat tasan 3-3 ja 2-2, Kakkosessa pelaava PEPO kaatui 3-1 lukemin.

Järvenpääläisten uudeksi päävalmentajaksi palkattu kokenut Jyrki Ahola on pyrkinyt uudistamaan JäPS:n pelitapaa. Aiemmin tutuksi tulleesta äärimmäisen suoraviivaisesta pelitavasta poiketen JäPS pyrkii jatkossa kontrolloidumpaan pelitapaan.

JäPS ei viime kauden malliin ole havitellut isoja kaloja siirtomarkkinoilta vaan joukkuetta on pyritty uudistamaan maltillisesti jo Ykkösen tasolla tasonsa osoitteilla hankinnoilla sekä nuorilla, eteenpäin haluavilla pelaajilla. Viime kauden parhaan maalintekijän Aleksi Ristolan jatkosopimus oli tärkeä sinipaidoille, kuten myös seuraikonikapteenin Roope Aution jatko seurassa. Uusista pelaajista Omar Jama sekä Gullit Zolameso ovat tuttuja nimiä myös Gnistanin paidasta.

Gnistan ja JäPS kohtasivat Ykköscupin lohkovaiheessa myös viime talvena, jolloin JäPS vei Järvenpään monitoimihallissa pelatun todellisen maali-iloittelun nimiinsä 5-4 lukemin.

Gnistanin saa sairastuvalta takaisin selkävaivoistaan toipuneen Topi Järvisen. Sen sijaan Aaro Tiihonen, Kauri KoivunenLuca Weckström ja Tuukka Andberg jatkavat lasaretin puolella. Kuluneella viikolla julkistetut sopimuspelaajat Joakim Latonen sekä Robbie Malolo ovat molemmat huomenna mukana kokoonpanossa.

Gnistan pelasi keskiviikkona HJK:a vastaan 2x35min harjoitusottelun. Päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan harjoitusottelu hallitsevaa Suomen mestaria vastaan palveli hyvin tarkoitustaan ja lauantaina pääteemana on edelleen oman pelin kehittäminen.

– Keskiviikon HJK-pelissä saimme yhden yhteisen kokemuksen lisää ja pystyimme parantamaan tiettyjä asioita pelaamisessa. Nyt on tietysti edessä paluu halliin, joka muuttaa peliä aina hieman. Tavoitteena on jatkaa edelleen oman pelin kehittämistä. Ehdottomasti haluamme jatkoon pääsyyn oikeuttavan tuloksen, mutta pitkässä juoksussa tärkeintä on viedä pelaamista eteenpäin.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.