Zachary Sukunda ja Gnistan sopimukseen

Kanadalainen Zachary Sukunda siirtyy PEPO:sta Gnistaniin ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Kanadan Ontariossa syntynyt 27-vuotias Zachary Sukunda siirtyi Suomeen kaudeksi 2020, jolloin EIF hankki aiemmin mm. Ruotsin Ettanin Umeå FC:ssä, Yhdysvaltojen USL sarjan FC Montréalissa sekä Kanadan pääsarjassa vaikuttaneen monipuolisen laitapelaajan riveihinsä. Debyyttikausi Ykkösessä toi tammisaarelaisten paidassa 19 Ykkösen ottelua, joissa syntyi yksi tehty maali. Tammisaaresta Sukunda suuntasi Lappeenrantaan, jossa mies pääsi maistamaan menestystä lilapaitojen noustessa Ykköseen kauden 2021 päätteeksi. Ykkösessä isossa roolissa ollut Sukunda ei omalla panoksellaankaan onnistunut pelastamaan PEPO:a putoamiselta takaisin Kakkoseen.

Gnistaniin ja Oulunkylään Sukunda saapuu innokkain mielin.

– Olen innoissani sopimuksesta Gnistanin kanssa. Seuran organisointi ja ammattimaisuus ovat tähän asti olleet loistavalla tasolla. Olen todella iloinen saadessani olla osa tätä joukkuetta, jolla on isot tavoitteet ja pyrkimykset.

Tuleva kausi on Zachary Sukundan neljäs Suomen kentillä. Mies hehkuttaakin nauttivansa elämästään Suomessa ja mikä parasta, uskoo kehittyneensä jalkapalloilijana runsaan vastuun myötä. Erityisesti viime kaudella PEPO:n paidassa kanadalainen pääsi nauttimaan isosta peliminuuteista Janne Muhlin alaisuudessa.

– Rakastan Suomea. Nyt kun olen täällä ja olen oppinut ymmärtämään jopa kieltä hieman, Suomi on periaatteessa toinen kotini Kanadan lisäksi. Täällä tapaamani ihmiset ovat aina olleet lämpimiä ja vieraanvaraisia. Et voi toivoa paljoa enempää vieraassa maassa ollessasi. Uskon kehittyneeni jalkapalloilijana täällä ollessani, sillä viimeisten kolmen kauden aikana olen päässyt pelaamaan monia sarja-, cup- ja ystävyysotteluita. Minulla on ollut onni saada paljon peliminuutteja useiden eri valmentajien ja pelikaverien kanssa. Jokaisella on ollut jotain erilaista tarjottavanaan ja yritän ottaa heiltä parhaat asiat ja tuoda ne omaan peliini!

Viime kaudella parhaimmillaan vauhdikasta jalkapalloa pelannut Gnistan kiinnitti myös Sukundan huomion. Kipinä oli alusta alkaen nopeudellaan ja potkutekniikallaan aiemmin säväyttäneen laiturin ykkösvaihtoehto.

– Minulla oli tarjous toisestakin maasta, mutta siirto Gnistaniin oli koko ajan etusijalla suunnitelmissani. Viime vuodesta lähtien ajattelin, että Gnistan sopisi minulle täydellisesti heidän pelityylinsä vuoksi. Pidän todella siitä, mitä päävalmentaja Joonas (Rantanen) on tehnyt joukkueen kanssa ja uskon olevani parhaimmillani hänen systeemissään.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Sukundan sopimusta.

– Zachary pisti silmään ensimmäisen kerran jo Ykköscupin pelissä ja toki myös kauden aikana. Mielestämme hän sopii varsin hyvin siihen kuinka joukkueemme nyt on muodostunut. Zach pystyy kuljettamaan palloa ja keskittämään molemmilla jaloilla. Mutta hyökkäysominaisuuksien lisäksi arvostamme kovasti hänen työmoraaliaan ja kykyä saada riistoja, puolustusominaisuudet ovat tärkeä osa hänen pelaajaprofiiliaan. Näemme Zachin varmasti niin laidassa kuin hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa.

Gnistanin sopimustilanne 12.1.2023:

Jiri Koski
Jean-Claude Mabinda
Henrik Ölander
Elton Maloku
Sampo Ala-Iso
Linus Kahisalo
Tuukka Andberg
Toni Takamäki
Konsta Rasimus
Maximo Tolonen
Luca Weckström
Kauri Koivunen
Jere Kujanpää
Hannes Woivalin
Zachary Sukunda
Topi Järvinen
Kasperi Liikonen
Joose Rahja
Momodou Sarr
Eero Markkanen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.