Toni Takamäki palaa Gnistanin takalinjoille

Gnistanin toppariosasto vahvistuu kovalla paluumuuttajalla, kun Toni Takamäki palaa keltapaitoihin kaksivuotisella sopimuksella.

Tammikuun 15. päivä 31 vuotta täyttävä Toni Takamäki debytoi miesten tasolla FC Espoon paidassa pelaten vasta 17-vuotiaana 16 ottelua Ykkösen tasolla kaudella 2011. Takamäki on edustanut Gnistania urallaan jo kahdesti aiemmin.

Kaudella 2013 tuolloin 21-vuotias toppari pelasi 19 Kakkosen ottelua ja loukkaantumisten riivaamalla kaudella 2015 kertyi 11 Kakkosen ottelua.

– Aiemmilta vuosilta Gnistanissa on pääosin hyviä muistoja, mutta myös outoja, kuten Youtubesta löytyvä klassikkovideo, jossa pääosassa ovat ”Mude”(Tuomas Mustonen) ja Marko Selin. Seura on mennyt paljon eteenpäin järkevin askelin muualla viettämieni kahdeksan vuoden aikana.

Viimeisimmän visiittinsä jälkeen Takamäki on sementoinut paikkansa Ykkösen tason topparina pelaten kausien 2016-2020 aikana 95 Ykkösen ottelua Grankulla IFK:n ja FF Jaron paidassa.

Viime vuodet Takamäki on kerännyt kokemusta ulkomailla. Kaudella 2021 Färsaarten pääsarjaa pelaavan TB Tvøroyrin riveissä kertyi kahdeksan pelattua ottelua ja kaudella 2022 Takamäki pelasi 33 ottelua Norjan 3. sarjatasolla Lysekloster IL:n joukkueessa.

–  Ulkomaan reissuilta jäi pitkälti hyviä muistoja. Se oli aikamoista itsensä haastamista kovemmassa ja fyysisemmässä ympäristössä sekä ylipäänsä itsensä laittamista enemmän epämukavuusalueelle kuin täällä Suomessa, kommentoi puolustaja vuosiaan ulkomailla.

Toni Takamäki ja Gnistan ovat neuvotelleet sopimuksesta jo aiempinakin vuosina, mutta vasta kolmannella kerralla kaikki osaset loksahtivat kohdalleen. Takamäki on iloinen palatessaan tuttuun seuraan.

– Hyvät tunnelmat tottakai palata tuttuun eteenpäin pyrkivään organisaatioon. Yritetty on monta vuotta saada palasia kohdilleen ja tänä vuonna loksahti palaset kaikkien puolesta kohdilleen, niin saatiin sopimus syntymään, joka on aivan mainio asia! Täällä on hyvä projekti menossa, johon on mukava liittyä ja antaa oma panoksensa ainakin seuraavat kaksi vuotta!

Takamäki painottaa, että Gnistanin lisäksi ainoat potentiaaliset seuravaihtoehdot löytyivät ulkomailta. Nyt oli kuitenkin paluun aika.

– Ulkomailta oli tarjouksia neljästä eri maasta, mutta tällä hetkellä ei ollut mitään, joka olisi kiehtonut yhtä paljon kuin paluu Kipinään ja PK-seudulle. Suomesta mikään muu joukkue ei oikeastaan tullut edes kysymykseenkään, sillä haluan pelata seurassa, johon on tunnesidettä.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Takamäen sopimusta sekä myös yleisemmin joukkueen rakentumista.

– Toni on erittäin kokenut pelaaja, avoin persoona ja johtajatyyppi. Tunnollisena ja periksiantamattomana pelaajana hän toimii tietysti myös esimerkkinä muille. Tiedän, että Tonin kanssa on keskusteltu jo aikaisemmin ja hienoa, että paluu tapahtuu nyt. Kokonaisuutena on sanottava, että joukkueen tilanne kokoonpanon osalta on näin tammikuun alussa hyvä ottaen huomioon myös pari vielä julkaisematonta sopimusta.

Gnistanin sopimustilanne 5.1.2023:

Jiri Koski
Jean-Claude Mabinda
Henrik Ölander
Elton Maloku
Sampo Ala-Iso
Linus Kahisalo
Tuukka Andberg
Toni Takamäki
Konsta Rasimus
Maximo Tolonen
Luca Weckström
Kauri Koivunen
Jere Kujanpää
Hannes Woivalin
Topi Järvinen
Kasperi Liikonen
Momodou Sarr
Eero Markkanen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.