Otteluraportti: Gnistan ja HIFK tasasivat pisteet Talissa

Gnistan ja HIFK tasasivat pisteet 1-1 lukemin Ykköscupin ottelussa, joka sisälsi tiukkaa paikalliskamppailuhenkistä taistelua alusta loppuun.

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat lievää HIFK:n hallintaa. Punapaidat prässäsivät kovaa ja korkealta, joka teki Gnistanin pelinrakentelusta hankalaa. Pallonhallinnastaan huolimatta HIFK ei kuitenkaan kunnon maalipaikoille päässyt vaikka pallo pyöri muutamaankin otteeseen vaarallisen näköisesti Gnistanin maalin tuntumassa.

Hiljalleen Gnistankin alkoi voittaa kaksinkamppailuja ja siten pallollista peliä haltuunsa. Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon 36. minuutilla kun vapaapotkun jälkitilanteesta Maximo Tolosen oikealta laidalta lähettämä keskitys löysi Eero Markkasen pään, jonka kautta pallo päätyi maalin vasempaan alakulmaan ohi voimattoman Joona Tiaisen.

Puoliajan lopulla nähtiin laadukkaita maalipaikkoja molemmissa päissä. Eero Markkanen pääsi yrittämään ottelun toista maaliaan läpiajosta, mutta tällä kertaa Tiaisen onnistui estää hyökkääjän aikeet. Toisessa päässä HIFK:n hyökkääjä pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta Jiri Kosken onnistui torjua vaaratilanne kulmapotkuksi.

Gnistanin puolustajan pallonmenetys johti vaaratilanteeseen myös puoliajan loppuminuuteilla, mutta tästäkin selvittiin säikähdyksellä punapaitojen hyökkääjän sijoitettua pallon lähietäisyydeltä ohi oikean takatolpan.

Puoliajalle siirryttiin Gnistanin 0-1 johtolukemissa.

Toinen puoliaika oli edeltäjäänsä selvästi tapahtumaköyhempi ja rikkonaisempi. Kumpikaan joukkue ei aitoon paikallispelihenkeen antanut yhtään palloa vastustajalle ilmaiseksi, joten tuomarin pilli soi tiuhaan rikkeiden merkiksi.

Gnistan keskittyi puolustamaan tiiviisti johtoaan, mutta ensimmäisellä puoliajalla paikoitellen nähty lupaavannäköinen pallonhallintapeli loisti poissaolollaan. Lopulta kotijoukkue pääsi juhlimaan tasoitusosumaa Gnistanin pallonmenetyksestä käynnistyneen terävän vastahyökkäyksen päätteeksi kun vaihdosta kentälle juossut Aleksi Wahlman laukoi rangaistusalueelta pallon oikeaan alakulmaan.

Tasoitusosuman jälkeen ei maalipaikkoja enää nähty kummassakaan päässä, vaikka HIFK oli edelleen pallollisesti hallitsevampi joukkue. Tuomarin päättäessä ottelun Talin hallin tulostaululla loistivat varsin oikeutetut 1-1 loppulukemat.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi ottelua.

– Tehtiin valinta puolustaa matalammalta ja se itsessään ei tuottanut ongelmia. Omista pallonmenetyksistä aiheutuneet vastahyökkäykset johtivat vastustajan parhaisiin maalintekopaikkoihin. Pallolliseen toimintaan ei voida olla tyytyväisiä, HIFK antoi kovan paineen pallolle, mutta meidän on selviydyttävä sen alta paremmin. Tosi hyvä, että saatiin tällainen peli heti tammikuussa. Otetaan opiksi ja jatketaan oman pelin työstämistä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.