Otteluraportti: Gnistan avasi Ykköscupin voitokkaasti

Gnistan nappasi täydet pisteet Ykköscupin avauksesta kaatamalla MP:n 2-0 ehjällä peliesityksellä.

Talin hallissa pelattu ottelu alkoi vauhdikkaasti. Gnistan sai heti syöttöpelinsä toimimaan, jonka myötä oikeastaan koko ensimmäinen puoliaika mentiin Kipinän kontrollissa.

Ottelun avausmaali nähtiin 11. minuutilla kun Jean-Claude Mabindan pystysyöttö vapautti Zachary Sukundan läpiajoon ja hallitulla viimeistelyllä Gnistan 1-0 johtoon.

Oikealla laidalla sähäkkänä ollut Momodou Sarr iski Gnistanin kahden maalin johtoon ottelun 35. peliminuutilla. Eero Markkasen kaunis ulkosyrjäsyöttö löysi rangaistusalueelle juosseen Sarrin, jonka tarkka laukaus etukulmaan ohitti Aleksi Honka-Hallilan.

Puoliajan lopulla Markkanen oli itsekin lähellä osumaa, mutta tulinen laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta painui hiuksenhienosti ohi vasemman alakulman. Maalillaan lähes toimettomana värjötellyt Jiri Koski sai aivan puoliajan loppusekunneilla torjuttavakseen Niklas Orjalan laukauksen.

Toiselle puoliajalle MP nosti muotoaan ylemmäs, joka aiheutti hieman hankaluuksia Gnistanille omalla puolustusalueella. Gnistanin onnistui kuitenkin pitää vieraat poissa hyviltä maalipaikoilta.

Ottelun rytmiä sekoittivat myös molempien joukkueiden suorittama vaihtoruletti. Gnistanista kentälle pääsivät näyttöjä antamaan muun muassa vielä sopimuksettomat keskikentän keskustan Medo ja Robbie Malolo.

Toisella jaksolla ei lopulta maaleja nähty vaikka ottelun loppua kohden syöttöpeliään jälleen käyntiin saaneella Gnistanilla oli useampikin mahdollisuus numeroiden kaunisteluun. Tuomarin viheltäessä pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi loistivat Talin hallin tulostaululla 2-0 lukemat Gnistanin hyväksi.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Yritimme toteuttaa sovittuja asioita ja periaatteita, joissa myös onnistuimme ajankohtaan nähden melko hyvin. Toisen jakson alussa oli vaikeampaa, mutta onnistuimme parantamaan siitäkin. Kaksi hienoa maalia, nolla omissa ja yhtenäinen esitys, joten olemme tyytyväisiä. Suunta on oikea ja tästä jatketaan työntekoa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.