Otteluennakko: Gnistanin talvikausi pyörähtää käyntiin lauantaina

Gnistan ja MP kohtaavat lauantaina Ykköscupin avausottelussa. Ottelu alkaa Talin hallissa kello 16:30. Ennakkoliput myy Tiketti.

Viime talvena paluun kilpailukalenteriin tehnyt Ykköscup pelataan kolmessa maantieteellisesti painotetussa lohkossa. Lohkojen neljä joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarja, jossa viime kaudella parhaiten sijoittuneet joukkueet saavat kaksi kotiottelua.

Lohkojen kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta lohkokolmosta etenevät kahdeksan joukkueen puolivälieriin. Pudotuspeleihin selvinneet joukkueet ovat selvillä viimeistään 18.2.

Viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut MP aloittaa keväällä neljännen peräkkäisen kautensa Ykkösessä. Mikkeliläisten joukkueen rakennusprosessi on Ykköscupin aattona vielä pahasti kesken. Viime kauden avainpelaajista Topi KeskinenJarkko Heimonen sekä Arjan Goljahanpoor ovat jo siirtyneet muualle ja  keskikentällä usein vahvoja otteita esittänyt Jonathan Dunyin on isompien seurojen kiikarissa.

Vastapainoksi MP on onnistunut kiinnittämään toppariparin Väinö Vehkonen-Samuli Hölttä jatkosopimuksiin, joka on menetyksiä kokeneelle joukkueelle erittäin tärkeä asia.

Gnistanin tilanne on Ykköscupin alla täysin päinvastainen, sillä joukkue on muutamaa palasta vaille valmis. Talven aikana useita viime kauden tärkeitä runkopelaajia on kiinnitetty jatkosopimuksiin, jonka lisäksi joukkuetta on vahvistettu muun muassa Konsta Rasimuksen, Eero Markkasen ja Toni Takamäen kaltaisilla kokeneilla ja rutinoituneilla pelimiehillä.

Merkittävimpinä menetyksinä voidaan mainita AC Ouluun siirtyvä Rony Huhtala sekä todennäköisesti uusiin haasteisiin suuntavat Fabian de Abreu ja Yoshiaki Kikuchi.

Kokoonpanotilanne on talvikauden alkaessa varsin hyvällä mallilla, sillä varmasti sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat ainoastaan Luca WeckströmKauri Koivunen sekä Aaro Tiihonen. Ykköscupissa saa käyttää sopimuksettomia pelaajia, joten lauantain ottelussa mukana näyttöjä antamassa ovat viime kaudellakin Gnistanin paidassa esiintynyt Medo sekä viime kaudella KPV:ta edustanut Robbie Malolo.

Päävalmentaja Joonas Rantanen on odottavaisin mielin talvikauden avauksen alla.

– Joukkue on harjoitellut motivoituneesti ja energisesti reilut pari viikkoa, joten lähdemme hyvillä mielin ensimmäiseen Ykköscupin peliin. Pyritään toteuttamaan harjoiteltuja asioita ja saadaan näistä myös varmasti onnistumisia. Joskin virheet ja ongelmat ovat myös yhteistä oppimista. Lähtökohtaisesti vaihtoja tullaan tekemään sallittu määrä ja yritetään saada minuutteja mahdollisimman monelle pelaajalle.

Jos et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua Solidsportin kautta streamiltä. Ottelu kuvataan yhdellä kameralla ilman selostusta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.