Joose Rahja ja Gnistan sopimukseen

Nuori lupaus Joose Rahja liittyy Gnistanin miehistöön kaksivuotisella sopimuksella.

Vuonna 2005 syntynyt Joose Rahja oli kaudella 2021 mukana Käpylän Pallon B-juniorien SM-kultaa voittaneessa joukkueessa iskien 19 pelaamassaan ottelussa peräti 10 maalia. Lupaavien otteiden myötä Rahja kiinnitettiin RoPS:n miehistöön, mutta uran jatko Rovaniemellä sai nopean ja tylyn lopun kun RoPS joutui talousvaikeuksien vuoksi luopumaan Ykkösen lisenssistään. Viime kausi vierähtikin lopulta Hongan organisaatiossa. Pääasiassa Rahja tähditti Hongan B-junioreita SM-karsinnoissa ja lopulta SM-sarjassa, mutta mukaan mahtui myös yksi pelattu ottelu A-juniorien SM-karsinnoissa.

Rahja on ollut mukana vuonna 2005 syntyneiden pelaajien maajoukkueringissä. Kaudella 2019 hän pelasi alle 15-vuotiaiden UEFA Development-turnauksessa kaikki kolme alkusarjan ottelua Huuhkajapaidassa.

Joose Rahja kokee Gnistanin tässä vaiheessa parhaaksi vaihtoehdoksi kehityksen kannalta.

– Mielestäni siirto Gnistaniin tässä vaiheessa uraani oli hyvä ratkaisu. Koen, että tällä tasolla harjoittelu ja pelaaminen kehittävät henkilökohtaisia taitojani paljon eteenpäin. Gnistan on myös seurana mennyt paljon eteenpäin viime vuosina, joten mielestäni tämä oli paras vaihtoehto PK-seudun Ykkösen jengeistä.

Gnistaniin Rahja ei tule vain istumaan penkillä tai katsomossa. Kaksivuotisen sopimuksen allekirjoittaneella nuorukaisella on selkeä suunnitelma tulevien kausien varalle.

– Kaksivuotisen sopimuksen taustalla on selkeä suunnitelma. Pyrin ensimmäisenä vuotenani saamaan jo isoja minuutteja Ykkösessä sekä hyödyntämään näytönpaikat. Toisella kaudella haluan jo tavoitella avauspaikkaa ja tärkeää roolia joukkueessa. Tavoitteeni yleisesti on auttaa joukkuetta, kehittyä henkilökohtaisesti ja tehdä maaleja.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Rahjan sopimusta.

– Joose harjoitteli meidän kanssa marras-joulukuussa useamman viikon, jonka perusteella halusimme tehdä hänen kanssaan pidemmän sopimuksen. Kyseessä on taitava hyökkäyspään pelaaja, joka pystyy kuljettamalla ohittamaan sekä saamaan jalan auki laukauksille ja keskityksille. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on luonnollisesti vielä kehitettävää, mutta Joosella on potentiaalia lyödä läpi nopeastikin.

Gnistanin sopimustilanne 7.1.2023:

Jiri Koski
Jean-Claude Mabinda
Henrik Ölander
Elton Maloku
Sampo Ala-Iso
Linus Kahisalo
Tuukka Andberg
Toni Takamäki
Konsta Rasimus
Maximo Tolonen
Luca Weckström
Kauri Koivunen
Jere Kujanpää
Hannes Woivalin
Topi Järvinen
Kasperi Liikonen
Joose Rahja
Momodou Sarr
Eero Markkanen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.