Joakim Latonen vahvistaa Gnistanin keskikenttää

Gnistan ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Joakim Latonen ovat allekirjoittaneet ensi kauden kattavan sopimuksen. Latonen siirtyy Oulunkylään Veikkausliigan IFK Mariehamnista.

Helmikuussa 25 vuotta täyttävä Joakim Latonen on pelannut lähes koko tähän astisen uransa kasvattajaseurassaan Turun Palloseurassa. Parhaiten hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa viihtyvä Latonen on pelannut TPS:n paidassa Ykkösessä kahden kauden aikana yhteensä 49 Ykkösen ottelua ja Veikkausliigaakin kahden kauden aikana 31 ottelun verran.

Kaudella 2021 Latonen iski TPS:lle 11 maalia ja alusti seitsemän osumaa. Hän oli alusta loppuun isossa roolissa TPS:n viime metreillä pettymykseen päättyneessä taistelussa noususta pääsarjaan.

Kaudeksi 2022 maisema vaihtuikin, kun Veikkausliigan vakioseuroihin kuuluva IFK Mariehamn halusi urallaan vahvassa nousukiidossa olevan Latosen riveihinsä. Kausi tuotti 20 pelattua ottelua, kaksi tehtyä maalia sekä kolme maalisyöttöä.

Uusi hankinta kommentoi tuoreltaan sopimustaan Oulunkylään.

– Tuntuu ihan hyvältä olla täällä. Viime loppukauden jälkeen oli yllättävän vaikea löytää jengiä Veikkausliigasta ja alkoi mennä maku koko touhuun. Päätin, että jos pelaan Ykköstä, haluan pelata sitä pääkaupunkiseudulla ja Gnistan oli siihen paras ratkaisu. Gnistan myös selkeästi halusi minut ja täällä on kuuleman perusteella hyvä meininki.

– Vahvuuksia tuon hyökkäyspäähän, laukaisu-uhkaa ja pallotaitoa, mutta haluan ehdottomasti olla kokonaisuudessaan johtava pelaaja.

– Joakim on taitava hyökkäyspään pelaaja, joka pystyy itse päättämään hyökkäyksiä sekä järjestämään paikkoja muille. Häntä voi pitää jo melko kokeneena pelaajana, vaikka iän puolesta parhaat kaudet ovat vielä edessä, kommentoi päävalmentaja Joonas Rantanen Latosen sopimusta ja lisää:

– On selvää, että hyökkäyspään pelipaikoista käydään kovaa kilpailua. Meillä on monipuolista osaamista ja erilaisia profiileja yläkertaan, mikä on nähtävä joukkueen vahvuutena. Seuraavan kahden kuukaden aikana viedään omaa pelaamista eteenpäin, näin tammikuun lopussa olemme oikein hyvin aikataulussa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.