Eero Markkanen Gnistanin hyökkäykseen

Kokenut hyökkääjä Eero Markkanen siirtyy HIFK:sta Gnistaniin ensi kauden kattavalla sopimuksella.

31-vuotias Eero Markkanen debytoi Veikkausliigassa kaudella 2012 kasvattajaseuransa JJK:n paidassa. Tuolloin parikymppinen Markkanen vietti kotimaisemissaan Jyväskylässä vielä kauden 2013, kunnes siirtyi ruotsalaisen suurseura AIK:n riveihin. Markkanen viimeisteli debyyttikaudellaan Allsvenskanissa 6 maalia 14 ottelussa, joka poiki siirron Real Madridin organisaatioon Castilla reservijoukkueeseen, jossa Markkasen valmentajana toimi Zinedine Zidane. Markkanen palasi 2016 kaudelle Ruotsiin AIK:n riveihin tehden lopulta Ruotsin pääsarjassa yhteensä 17 maalia 61 ottelussa. Suomessa Markkanen on pelannut Veikkausliigaa 77 ottelua viidessä eri seurassa, Ykkösen tasolla Gnistan on Markkaselle ensimmäinen seura. Gnistaniin Markkanen siirtyy HIFK:sta, jossa hän pelasi viime kaudella 23 ottelua iskien pallon verkkoon kolmesti.

Eero Markkanen kommentoi sopimusta Gnistaniin.

– Oikein hyvät fiilikset. Tosi kiva päästä jengiin mukaan heti alusta. Olen kuullut seurasta ja sen toiminnasta paljon hyvää ja nyt, kun olen asettunut tänne Helsinkiin, niin Gnistan tuntui hyvältä vaihtoehdolta täällä.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Markkasen sopimusta.

– Eero on tehnyt pitkän uran ja pystyy varmasti auttamaan joukkuetta tästäkin näkökulmasta. Näemme, että hän tuo monipuolisuutta ja erilaista uhkaa erityisesti siihen, kuinka pystymme päättämään hyökkäyksiä. Kaiken kaikkiaan hyökkäyksestä löytyy nyt erilaisia profiileja, jotka täydentävät toisiaan.

Gnistanin sopimustilanne 1.1.2023

Jiri Koski
Jean-Claude Mabinda
Henrik Ölander
Elton Maloku
Sampo Ala-Iso
Linus Kahisalo
Tuukka Andberg
Konsta Rasimus
Maximo Tolonen
Luca Weckström
Kauri Koivunen
Jere Kujanpää
Hannes Woivalin
Topi Järvinen
Kasperi Liikonen
Momodou Sarr
Eero Markkanen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.