Aaro Tiihonen lainasopimuksella Gnistaniin

Gnistan lainaa lupaavan laitapuolustaja Aaro Tiihosen AC Oulusta koko kauden mittaisella lainasopimuksella.

17-vuotias Aaro Tiihonen on luonut uraa toistaiseksi kasvattajaseuransa RoPS:n junioreissa, mutta on tässä vaiheessa uraansa valmis siirtymään uusiin ympyröihin. Veikkausliigassa pelaava AC Oulu allekirjoitti lupauksen kanssa monivuotisen sopimuksen, mutta päätti lainata lupauksen saman tien Gnistaniin hakemaan kokemusta Ykkösen tasolta. Tiihonen debytoi miesten paidassa jo 15-vuotiaana pelaten kaudella 2020 yhden ottelun Kakkosta silloisen RoPS:n akatemiajoukkueen Rovaniemi Football Academyn joukkueessa. Kaudella 2021 vastuuta RFA:n riveissä irtosi jo kuudessa ottelussa ja viime kaudella Tiihonen kuului jo runkopelaajien joukkoon Kakkoseen vajonneen RoPS:n joukkueessa. Kausi 2022 toi vasta 16-vuotiaalle Tiihoselle peräti 18 pelattua ottelua, joista 14 laitapuolustaja mahtui rovaniemeläisten avauskokoonpanoon. Seurajoukkuetasolla nousujohteisen käyrän ohella laitapuolustaja on ollut viime vuosina myös vuonna 2005 syntyneiden maajoukkueen vakiokalustoa. Muun muassa vuoden 2022 aikana mitellyissä alle 17-vuotiaiden EM-karsinnoissa Tiihoselle irtosi mukavasti vastuuta.

Aaro Tiihonen on tyytyväinen päästyään kehittymään Gnistanin kaltaiseen ammattimaiseen ympäristöön.

– Tosi hyvillä fiiliksillä Helsinkiin muutosta tulevaksi kaudeksi. Näen Gnistanin hyvänä paikkana kehittyä. Joukkue vaikuttaa hyvin ammattimaiselta, jossa on paljon hyviä nuoria pelaajia sekä myös vähän kokeneempia pelaajia, joita tulen varmasti katsomaan ja kuuntelemaan. En ole hirveästi Gnistania seurannut viime vuosina. Otteluiden tulokset olen aina katsonut, mutta en sen enempää. Olen kuullut pelkkää hyvää seurasta täällä pelanneilta tutuilta pelaajilta.

Gnistan, AC Oulu ja RoPS allekirjoittivat viime keväänä toistaiseksi voimassaolevan yhteistyösopimuksen. Oulusta Gnistanissa lainalla ovat kävivät viime kauden aikana Lasse Ikonen sekä Onni Suutari ja Aaro Tiihosen lainasopimus on jatkoa hyvin toistaiseksi sujuneelle yhteistyölle. AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen on iloinen uunituoreen sopimuspelaajansa lainasopimuksesta.

– Todella tyytyväinen, että päästiin Aaron kanssa yhteisymmärrykseen pidemmästä sopimuksesta sekä siitä, että Gnistanin kanssa hyväksi koettu yhteistyö jatkuu nyt Aaron lainasopimuksen myötä. Uskoisin, että Aaro pystyy Gnistanin ympäristössä kehittymään pelaajana seuraavalle tasolle sekä taistelemaan tosissaan peliajasta Ykkösessä ensi kaudella, mikä edesauttaisi taas seuraavan stepin ottamista 2024. Myös arjessa vastuunottaminen lisääntyy kotoa poismuuton myötä, mikä varmasti omalla tavallaan kasvattaa Aaroa. Tsemppiä Aarolle ensi kaudeksi!

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Tiihosen lainasopimusta.

– Aaro on nopeajalkainen pelaaja, joka pystyy toimimaan niin laitapuolustajana kuin wingbackinakin. Hyökkäyksiin aktiivisesti osallistuva Aaro on jo ehtinyt Rovaniemellä pelata Kakkosen pelejä ja ottaa nyt seuraavan askeleen urallaan meillä. On hienoa, että saamme nuorten maajoukkueita edustaneen pelaajan Gnistaniin. Haluamme olla kilpailukykyisiä Ykkösessä, mutta tarjota myös laadukkaan ympäristön pelaajille kehittyä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.