Konsta Rasimus Gnistaniin

Kokenut ja monikäyttöinen Konsta Rasimus siirtyy Hongasta Gnistaniin ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Gnistan on tehnyt ensimmäisen pelaajahankintansa tulevalle kaudelle kiinnittämällä riveihinsä 184 Veikkausliiga-ottelua neljässä eri seurassa pelanneen 31-vuotiaan Konsta Rasimuksen. Alun perin Malmilla MPS:ssa jalkapallo-oppinsa saanut keskikenttäpelaaja, joka pystyy operoimaan myös topparin paikalla debytoi pääsarjatasolla Hongan paidassa 19-vuotiaana kaudella 2009. Uransa aikana kaksi eri visiittiä Honkaan tehnyt Rasimus on pelannut keltamustissa yhteensä 123 pääsarjatason ottelua. Hongan ohella hän on pelannut Veikkausliigassa PK-35 Vantaan, TPS:n ja IFK Mariehamnin riveissä. Rasimukselta löytyy kokemusta myös Ykkösen tasolta 91 ottelun verran Hongan ja PK-35 Vantaan riveistä.

Hongassa Rasimus on päässyt ottamaan tuntumaa myös kansainvälisiin peleihin muutamaankin otteeseen. Kauden 2009 ja 2011 Eurooppa-liigan karsinnoissa vastuu jäi vähäiseksi, mutta tuoreimmalla visiitillä espoolaisten riveissä kesällä 2020 hän kellotti täydet minuutit ainoaksi jääneessä Eurooppa-liigan karsintaottelussa ja peliminuutteja kertyi myös seuraavan kesän Konferenssi-liigan karsintaotteluissakin.

Malmin ja MPS:n kasvattina Rasimus on hyvillä mielin sopimuksestaan lähelle kotikulmiaan.

– Hyvillä fiiliksillä sopimuksesta. Minähän kävin yläasteen Ogelissa niin, vaikkei ihan lapsuuden kulmille ja seuraan asetutakaan, jonkinasteinen paluu tämä on kuitenkin.

Rasimus haluaa tuoda joukkueeseen johtajuuden ohella myös rentoutta.

– Kun sopimus Hongan kanssa loppui ja Gnistanista otettiin yhteyttä, ajattelin sen olevan mielenkiintoinen mahdollisuus. Toivoisin tuovani joukkueeseen sellaista rentoutta, että vaikka ollaan tosissaan niin ei olla kuitenkaan liian vakavia.

Päävalmentaja Joonas Rantanen on luonnollisesti erittäin tyytyväinen Rasimuksen hankinnasta.

– Konstan tasoisen ja kokemuksella varustetun pelaajan saaminen Gnistaniin on koko seuralle merkittävä asia. Tavoitteena oli löytää keskikaistalle kokenut pelaaja ja Konsta istuu tähän mainiosti, sillä hän pystyy pelaamaan niin keskialueella kuin puolustuslinjassakin. Näemme Konstan tuovan lisäarvoa meille niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Gnistanin sopimustilanne 8.12.
Jiri Koski
Tuukka Andberg
Henrik Ölander
Sampo Ala-Iso
Elton Maloku
Luca Weckström
Maximo Tolonen
Topi Järvinen
Jean-Claude Mabinda
Kasperi Liikonen
Konsta Rasimus

Gnistanin kausikortit ovat tarjouksessa 12. joulukuuta asti. Käy ostamassa omasi tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.