Kuva: Kalevi Hämäläinen

Jean-Claude Mabinda jatkaa keltapaidassa

Laitapuolustaja Jean-Claude Mabinda on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen IF Gnistanin kanssa.

Viime vuoden joulukuussa Gnistanin riveihin liittynyt 22-vuotias laitapuolustaja Jean-Claude Mabinda pelasi viime kaudella 23 sarjaottelua, joissa kaikissa hän kuului myös keltapaitojen aloituskokoonpanoon. Nopean ja taitavan puolustajan ehdoton tähtihetki nähtiin alemman jatkosarjan PIF-ottelussa, jossa Mabinda iski aikuisuransa ensimmäisen maalin näyttävän soolosuorituksen päätteeksi.

Ykkösessä Mabinda on pelannut Gnistanin ohella FF Jaron paidassa kaudella 2020. Tuolloin kaikissa 21 sarjaottelussa sekä viidessä Suomen Cupin ottelussa aloituskokoonpanoon kuulunut puolustaja kuului ehdottomiin pietarsaarelaisten avainhahmoihin. Vahvan läpimurtokautensa myötä Mabinda pääsi kokeilemaan siipiensä kantavuutta pääsarjatasolla HIFK:n kiinnittäessä nuoren miehen riveihinsä. Kausi 2021 toi lopulta yhdeksän ottelua Veikkausliigassa sekä yhden tähtirintojen Suomen Cupin ottelun.

Mabinda kertoo viihtyneensä Kipinässä, joten jatkosopimus oli lopulta helppo ratkaisu.

– Hyvät fiilikset jatkosta ja kiva jäädä Gnistaniin. Gnistan on perinteikäs ja yhtenäinen seura, jolla on hyvät mahdollisuudet kehittää niin edustusjoukkueiden kuin junioripuolenkin toimintaa. Jatkosopimus Gnisun kanssa oli lopulta aika selkeä ratkaisu ja tuntui oikealta ratkaisulta tässä kohtaa.

Mabinda siirtyi Oulunkylään runsas vastuu mielessään, joten viime kauden iso rooli luonnollisesti maistui. Tulevalla kaudella kunnianhimoinen pelimies odottaa kuitenkin itseltään vielä enemmän.

– Viime kaudella sain paljon vastuuta, mikä olikin suurin tavoitteeni joukkueessa. Tulevalla kaudella haluan olla vieläkin johtavammassa roolissa kentällä.

Joukkueen osalta puolustaja tähyää tulevaan luottavaisena.

– Uskon, että jos ja kun saadaan hyvä joukkue kasaan ja parannettua jokapäiväistä tekemistä, saavutamme varmasti viime kautta parempia tuloksia.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Mabindan jatkosopimusta.

– Varmasti Mabin kausi oli osin ailahteleva siinä missä koko joukkueen, mutta näimme myös erittäin hyviä suorituksia. Tietysti tavoitteena on saada vielä enemmän näitä hyviä päiviä ja parempia suorituksia. Mabi on hyökkäyspelin suhteen varsin monikäyttöinen laitapuolustaja, mikä antaa meille mahdollisuuksia organisoida pelaamista eri tavoin.

Gnistanin sopimustilanne 1.12.

Jiri Koski
Tuukka Andberg
Henrik Ölander
Sampo Ala-Iso
Elton Maloku
Luca Weckström
Maximo Tolonen
Topi Järvinen
Jean-Claude Mabinda

Gnistanin kausikortit ovat tarjouksessa 12. joulukuuta asti. Käy ostamassa omasi tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.