Hannes Woivalin Gnistanin keskikentälle

Nuori keskikenttäpelaaja Hannes Woivalin ja Gnistan ovat allekirjoittaneet ensi kauden mittaisen sopimuksen.

20-vuotias Hannes Woivalin siirtyy Gnistaniin kasvattajaseuransa Hongan organisaatiosta, jossa hän debytoi miesten tasolla Kakkosessa Honka/Akatemian paidassa vain 17-vuoden ikäisenä kaudella 2019. Kausien 2020-2022 aikana vastuu Kakkosta pelaavan Honka/Akatemian paidassa on kasvanut kausi kaudelta ja viime kaudella Woivalin olikin kokoonpanossa 26 Kakkosen ottelussa, joista 21 ottelussa hän kuului espoolaisten avauskokoonpanoon. Kaudella 2021 nuorukainen teki debyyttinsä myös Veikkausliiga-tasolla päästen pelaamaan 16 minuuttia Hongan paidassa ottelussa KTP:a vastaan.

Hannes Woivalin ottaa nyt uuden askeleen urallaan ja odottaa innoissaan uutta haastetta.

– Todella hyvillä fiiliksillä sopimuksesta, odotan innolla kauden alkua. Tavoitteena olisi pelata ehjä kausi ja omalla panoksella auttaa joukkuetta mahdollisimman hyville sijoituksille. On myös kiva päästä eteenpäin uralla ja mitata tasoani nyt sarjaporrasta ylempänä. Seuraavana tavoitteenani on Veikkausliigassa pelaaminen, ja unelmana on pelata joskus ulkomailla.

Jalkapallouransa alkutaipaleella vielä oleva Woivalin on toistaiseksi tuntematon nimi useimmille jalkapalloseuraajille. Hän kuvailee itseään pelaajana seuraavasti.

– Pelaajana olen pallovarma keskikenttä ja suurimpiin vahvuuksiini kuuluu pelikäsitys, syöttäminen sekä vastustajalta pallon riistäminen.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Woivalinin sopimusta.

– Hannes harjoitteli meidän kanssa jo viime keväänä ja jätti itsestään positiivisen kuvan. Siirto ei ollut vielä ajankohtainen silloin, mutta halusimme seurata tilannetta ja Hannes pelasikin vahvan kauden Honka Akatemiassa. Taitavana ja hyvin palloa syöttävänä keskikenttäpelaajana näemme Hanneksen sopivan meille varsin hyvin. Näemme myös pelaajassa potentiaalia ottaa askeleita urallaan vieläkin korkeammalle sarjatasolle.

Gnistanin sopimustilanne 30.12.

Jiri Koski
Jean-Claude Mabinda
Henrik Ölander
Elton Maloku
Sampo Ala-Iso
Linus Kahisalo
Tuukka Andberg
Konsta Rasimus
Maximo Tolonen
Luca Weckström
Kauri Koivunen
Jere Kujanpää
Hannes Woivalin
Topi Järvinen
Kasperi Liikonen
Momodou Sarr

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.