Kuva: Kalevi Hämäläinen

Maximo Tolonen jatkaa Gnistanissa

Keskikentän keskustan hyökkäävässä roolissa viihtyvä Maximo Tolonen on allekirjoittanut vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Kolmannen kautensa Kipinän riveissä aloittava Maximo Tolonen teki debyyttinsä miesten peleissä jo 15-vuotiaana kasvattiseuransa FC Hongan paidassa Kakkosessa kaudella 2016. Huippulahjakkaana pidetty keskikenttäpelaaja edusti Honkaa myös Ykkösessä kaudella 2017 ollen 16-vuotiaana kokoonpanossa peräti 21 sarjaottelussa. Veikkausliigassa Tolonen on pelannut SJK:n ja IFK Mariehamnin riveissä yhteensä 50 ottelua kausina 2018-20. Gnistaniin 21-vuotias Tolonen liittyi keväällä 2021 koettuaan Kipinän parhaaksi vaihtoehdoksi uran jatkon kannalta. Keltapaidassa miestä on peluutettu keskikentän keskustan hyökkäävässä roolissa sekä ylemmän hyökkäävän keskikenttäpelaajan tonteilla.

– Optimistisella fiiliksellä lähdössä nyt kolmanteen kauteen Gnistanissa. Oli aika luontainen ratkaisu lähteä hakemaan jatkumoa henkilökohtaisesti hyvälle kaudelle, jäädä kehittymään yksilönä sekä auttamaan seuraa ja joukkuetta menestymään, kommentoi Tolonen jatkosopimustaan.

Tolosen debyyttikausi keltapaidassa sujui varsin pienessä roolissa, mutta viime kaudella taitava keskikenttäpelaaja oli kokoonpanossa kaikissa Gnistanin 27 sarjaottelussa. Siihen päälle hän pelasi täydet minuutit molemmissa Suomen Cupin otteluissa osuen molemmissa otteluissa tolppien väliin. Omaan rooliinsa Tolonen olikin tyytyväinen, mutta joukkueena kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen pettymys.

– Viime kaudesta jäi tietty aika paljon hampaankoloon joukkueen menestyksen osalta. Se jäi niin pienestä kiinni, että tavoitteita päästy toteuttamaan, mutta se kaatui meidän epätasaisuuteemme. Henkilökohtaisesti oli toki hienoa päästä vihdoin pelaamaan isossa roolissa.

Vaikka marraskuuta vasta eletäänkin, Tolosella on jo mielessään muutama selkeä tavoite tulevalle kaudelle.

– Tulevalta kaudelta en mitään muuta odotakaan kuin sitä, että pystyn jatkamaan vähintään viime kauden suoritustasolla, mutta tietty tavoitteena on parantaa otteitani. Joukkueena haluamme ehdottomasti olla kilpailullisempia kuin viime vuonna. Toivottavasti saamme taas samanlaista kannustusta kuin viime kaudella, sillä se oli kovalla tasolla!

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi runkopelaajansa sopimusta:

– Max kuului menneellä kaudella runkopelaajiin ja on osa jatkuvuutta, mikä on meille tärkeää. Tavoitteena on löytää keskikentälle pelaajia, joiden ominaisuudet täydentävät paremmin toisiaan. Max on selkeästi hyökkäysvoittoinen pelaaja, jolta on lupa odottaa vielä enemmän tehoja.

Tolosen kummiyrityksenä jatkaa tulevallakin kaudella Rakennusjuridiikka Kivioja!

Muista myös hankkia oma kausikorttisi kaudelle 2023. Kausarit ovat tarjouksessa 12.12. asti! Kausikortit myy Tiketti.

Gnistanin sopimustilanne 21.11.
Jiri Koski
Tuukka Andberg
Henrik Ölander
Sampo Ala-Iso
Elton Maloku
Luca Weckström
Maximo Tolonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.