Kuva: Patric Westerlund

Henrik Ölander jatkaa takalinjoilla

Gnistanin puolustus sai merkittävän lisäpalasen Henrik Ölanderin allekirjoitettua vuoden jatkosopimuksen.

Viime vuoden lopulla Gnistaniin liittynyt Henrik Ölander pelasi viime kaudella 24 Ykkösen ottelua, jonka lisäksi hän pelasi täydet minuutit molemmissa Kipinän Suomen Cupin otteluissa. Gnistaniin Ölander siirtyi AC Oulusta, jonka riveissä hän pelasi ensin avainroolissa sarjanousuun päättyneellä kaudella 2020 ja kaudella 2021 tilille kertyi 12 ottelua pääsarjatasolla. Veikkausliigassa 25-vuotias laitapuolustaja on pelannut AC Oulun ohella RoPS:n ja PS Kemin riveissä yhteensä 26 ottelua.

Väsymättömästi vasempaa laitaa molempiin suuntiin sahaavan puolustajan mukaan viime kauden hyvien kokemusten myötä keltapaidassa jatkaminen oli helppo päätös.

– Hyvillä fiiliksillä olen jatkosopimuksen jälkeen! Gnistanissa oli koko viime kauden erinomainen tekemisen meininki, mistä huolimatta emme valitettavasti pystyneet saavuttamaan kaikkia tavoitteitamme.

– Olin kuitenkin vakuuttunut käynnissä olevasta projektista sekä laadukkaasta ja tavoitteellisesta arjesta. Hyvä yhteishenki, osaava valmennus sekää seuran laadukas toiminta tekivät jatkopäätöksestä helpon.

Viime kaudella Gnistan jäi harmittavan niukasti ulos kuuden parhaan joukosta. Ölanderin mukaan ensi kauden selkeänä tavoitteena on sijoittuminen kuuden parhaan joukkoon.

– Vaikka kulunut vuosi sujui lopulta ihan hyvin niin kauden jälkeen tuntui, että niin itseltä kuin Gnistaniltakin jäi lunastamatta täyttä potentiaalia. Tavoite on luonnollisesti rakentaa siitä mihin jäätiin eli taistella paikasta ylemmässä jatkosarjassa.

Lopuksi Henrik Ölander haluaa lähettää terveisiä vielä kausikortin hankkimista miettiville Gnistan-yhteisön jäsenille.

– Kausarin hankkiminen ensi kaudelle ei mene hukkaan, sillä Gnistan palaa Ogelin pyhättöön parempana kuin koskaan!

Päävalmentaja Joonas Rantanen on tyytyväinen luottopelaajansa jatkosopimukseen.

– Henkka on sarjan parhaita pelaajia omalla pelipaikallaan ja tekee asiat erittäin ammattimaisesti. Suhteellisen kokeneena pelaajana Henkka toimii esimerkkinä nuoremmille pelaajille ja pystyy ottamaan myös liiderin roolia.

Sopimustilanne 3.11.

Henrik Ölander
Sampo Ala-Iso
Elton Maloku
Luca Weckström

Ota Henkan vinkistä kiinni ja suuntaa kausariostoksille Tikettiin!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.