Otteluennakko: Gnistanin kausi päätökseen lauantaina

Alemman jatkosarjan ykköspaikkaa hallussaan pitävä Gnistan kohtaa MP:n kauden päätösottelussa lauantaina. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka areenalla kello 16:00. Ennakkoliput myy Tiketti.

Gnistan koki jatkosarjan ensimmäisen tappionsa viime lauantaina kun PK-35 nappasi Pihlajamäessä 1-0 kotivoiton. Gnistanilla oli etenkin toisella puoliajalla omat paikkansa ottelun kääntämiseen, mutta lopulta isännät vetivät pidemmän korren. Kauden päätösottelussa Kipinän ainoa panos on varmistaa alemman jatkosarjan ykköstila, johon riittää yksikin saavutettu piste vain pisteen päässä hengittävää MP:ta vastaan.

Vaihtelevan kauden pelannut MP keräsi runkosarjassa 27 pistettä sijoittuen niiden turvin kahdeksanneksi. Etenkin omien kannattajiensa keskuudessa ”syksyn joukkueena” tunnettu MP on vankistanut mainettaan pelaamalla kauden parhaat pelinsä kauden syyspuoliskolla. Joukkue päätti perussarjan neljään tappiottomaan otteluun ja tahti on jatkunut jatkosarjassa, jossa sinipaidat ovat voittaneet kolme neljästä ottelustaan. MP varmisti paikkansa Ykkösessä myös kaudella 2023 kaatamalla edellisessä ottelussaan PEPOn kotonaan 6-2 lukemin.

Juha Pasojan valmentaman MP:n joukoista löytyy loppukaudelta useita onnistujia. Yksi todellinen onnistuja on Norjan aladivareista Mikkeliin täksi kaudeksi saapunut norsunluurannikkolainen Kevin Beugre, joka on yltynyt kauden tärkeimmissä peleissä hurjaan maalivireeseen iskien jatkosarjan neljässä pelissä neljä osumaa. Hänen ohellaan MP:n ehdottomiin johtohahmoihin ovat koko kauden kuuluneet laitahyökkääjä Topi Keskinen sekä keskikentän monipuolinen Jonathan Dunyin. Tämä edellämainittu kolmikko tullee olemaan Gnistanin kiusana myös lauantain ottelussa, vaikka Gnistanin tavoin ilman tulospaineita pelaavan sinisten kokoonpanossa saatetaan muuten nähdä tällä kaudella vähemmän vastuuta saaneita pelimiehiä.

MP on ollut kuluneella kaudella jo totutun hankala vastusataja Gnistanille. Kesäkuussa päädyttiin Mikkelissä 1-1 pistejakoon Fabian de Abreun iskettyä pelin tasoihin aivan varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Elokuun lopussa kauttaaltaan vahvan vieraspelin pelannut MP haki 0-2 vierasvoiton Oulunkylästä.

Gnistan saa lauantain otteluun takaisin Henrik Ölanderin, joka oli sivussa viime lauantain paikalliskamppailusta. Sen sijaan Topi Järvinen ja Pasi Forsman jatkavat loukkaantuneiden listalla.

Päävalmentaja Joonas Rantanen odottaa joukkueeltaan voitokasta kauden päätöstä kotiyleisön edessä.

– Saadaan mahdollisuus päättää kausi kotiyleisön edessä ja tietysti haluamme tehdä sen voitokkaasti. Ensi kauden suunnittelu ja valmistelu on alkanut, mutta nautitaan viimeisistä päivistä yhdessä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.