Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistanin miesten edustusjoukkueen valmennustiimi koossa kaudelle 2023

Gnistanin valmennustiimi jatkaa lähes samassa muodossa kuin päättyneellä kaudella.

Gnistanin miesten edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa kahden vuoden sopimuksestaan toisen kautensa aloittava Joonas Rantanen. Hänen apurinaan jatkaa kuluneen kauden malliin Mikke Salonen, jolle tuleva kausi on jo viides Gnistanin organisaatiossa. Salonen jatkaa myös Gnistanin A-juniorien päävalmentajana valmistaen joukkuetta taas SM-karsintasarjaan.

Maalivahtivalmentajana jatkaa FC Kirkkonummen organisaatiosta viime talvena saapunut Zyron Paro, joka aloittaa näin toisen kautensa seurassa. Zyron on ollut tällä kaudella myös Etelän alueen Huuhkaja-toiminnassa mukana 2007- ja 2008-syntyneiden pelaajien kanssa. Zyron jatkaa ensi kaudella myös Gnistanin junioreiden maalivahtivalmentajana.

Heidän ohellaan Gnistanin valmennustiimissä jatkaa kreikkalainen Nikos Kalaitzis, joka liittyi viime syksynä Gnistanin organisaatioon alun perin junioripuolen valmennustehtäviin. Tulevalla kaudella Kalaitzis tuo oman osaamisensa laajemmin miesten edustusjoukkueen käyttöön ottaen apuvalmentajan roolin ohella vastuuta fysiikkavalmennuksesta. UEFA B-lisenssin omaavalla Kalaitzsisilla on hallussaan liikunta- ja urheilutieteen maisterin tutkinto pääaineenaan urheilusuorituksen maksimointi. Kalaitzis jatkaa junioripuolella B-tyttöjen vastuuvalmentajana.

Kaudesta 2020 lähtien Gnistanin fysiikkavalmentajana toiminut Carlos Fradão jättää tehtävänsä kuluvan kauden jälkeen. Gnistan kiittää Carlosia ajastaan seurassa ja toivottaa onnea uusiin haasteisiin.

Gnistanin toimitusjohtaja Marko Kolsi kommentoi ensi kauden valmennustiimin rakennetta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä jatkuvuuteen valmennustiimissämme. Henkilöt tuntevat nyt hyvin toisensa ja pääsevät hyvissä ajoin rakentamaan tulevaa kautta. Hienoa saada Nikos vahvemmin mukaan tuomaan omaa osaamista. Yhteistyö Helsinki Athletic Labin kanssa jatkuu ja tarkoituksenamme on syventää tätä tulevalla kaudella. Haluamme Gnistanin pelaajille ympäristön, jossa he voivat kehittyä modernin pelin vaatimuksiin myös fysiikan osa-alueilla mahdollisimman hyvin. Haluan kiittää myös Carlosia vahvasta panoksesta, niin joukkueen fysiikkavalmennuksen kuin toimintakulttuurin kehittämisessä viime vuosina.

Nämä saattavat kiinnostaa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.