Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan päätti kauden kotivoittoon

Gnistan nappasi voiton kauden viimeisestä ottelustaan, kun joukkue kaatoi Oulunkylän Mustapekka Areenalla MP:n maalein 2-1.

Syksyisellä Mustapekka Areenalla pelatussa ottelussa Gnistan oli siirtyä 9. minuutilla johtoon, kun Yoshiaki Kikuchi pääsi kokeilemaan vapaapotkusta noin 20 metristä. Gnistanin epäonneksi yritys viuhui muutaman sentin ohi etukulman. Vierasjoukkue MP vastasi ottelun ensimmäisestä maalista, kun Kevin Beugre siirsi sinipaidat läheltä 0-1-johtoon. Gnistan ei kuitenkaan lannistunut, sillä 20. minuutilla Tommi Jäntti niittasi pallon voimalla MP-maalin takakulmaan Kikuchin erinomaisesta syötöstä.

Vauhdikas ensimmäinen puoliaika oli nähdä puolen tunnin pelin jälkeen kolmannen maalinsa, kun Gnistan-puolustaja Fabian de Abreun katkosta pallo kimposi oman maalin tolppaan. Aivan puoliajan lopussa MP:lle avautui erinomainen maalipaikka vastahyökkäyksestä, mutta Topi Keskisen laukaus kaartui hieman ohi takakulman. Kokonaisuudessaan ottelun avausjakso oli vauhdikas sekä panoksettomuus saattoi näkyä joukkueiden otteissa, sillä maalipaikkoja nähtiin lukuisia ja peli oli ajoittain melko avointa. Tauolle lähdettiin kuitenkin lukemissa 1-1.

Gnistan otti ohjat haltuunsa heti toisen puoliajan alussa halliten kenttätapahtumia ja 62. minuutilla isännät oli siirtyä johtoon, kun Fabian de Abreu pääsi puskemaan kulmapotkusta. Pusku läheltä suuntautui kuitenkin päin MP-vahti Aleksi Honka-Hallilaa. Ensimmäisellä puoliajalla MP sai luotua useita maalipaikkoja vastahyökkäyksistä, mutta toisella puoliajalla vastaavanlaiset tilanteet loistivat poissaolollaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin vain muutama minuutti ennen lisäajan alkamista, kun Lasse Ikonen laukoi kaukaa komean laukauksen, joka painui MP-maaliin. Osuman myötä ottelun lopputulokseksi kirjattiin 2-1 Gnistanille.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kiitteli kuluneesta kaudesta Gnistan-yhteisöä ottelun päätyttyä.

– Pelissä mentiin tänään vähän päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa sekä hetkensä. Iksan pommi lopussa siivitti meidät voittoon. Haluan kiittää kannattajia ja Gnistan-yhteisöä kaudesta koko joukkueen puolesta. Nähdään ensi kaudella!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.