Otteluraportti: TPS oli tyly isäntä Turussa

TPS iski Turussa pallon viidesti Gnistanin verkkoon ja keltaisten pelit jatkuvat Ykkösen alemmassa jatkosarjassa.

Gnistan lähti otteluun tilanteesta, jossa ylemmän jatkosarjan paikka oli omissa käsissä, mutta vaati voittoa turkulaisista runkosarjan päätöskamppailussa.

TPS otti ottelusta alusta asti hallinnan itselleen ja Gnistanin rooliksi jäi keskittyä vastaiskuihin, joilla haettiin kärkimiehinä avanneita Rony Huhtalaa ja Momodou Sarria. Läpisyötöt kuitenkin jouduttiin antamaan liian syvältä omalta alueelta ja TPS-puolustus selvitti tilanteet helposti.

TPS rakenteli hyökkäyksiään erityisesti oikean laitansa kautta, josta tuntui jatkuvasti löytyvän vapaata tilaa edetä. 30 minuutilla yksi näistä hyökkäyksistä tuottikin tulosta, kun Joonas Lakkamäki löysi keskityksellään Simo Roihan, joka puski pallon ohi Jiri Kosken.

Avausmaalin jälkeen Gnistankin sai luotua muutamia potentiaalisia tilanteita kotijoukkueen maalille, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa eikä Aati Marttinen TPS-maalilla joutunut torjuntatöihin.

TPS lisäsi johtoaan juuri ennen taukovihellystä, kun Kosken nyrkkeilemä irtopallo putosi Lakkamäelle kuudentoista rajalle, josta TPS-pelaaja sijoitti tarkasti takakulmaan.

Toinen jakso alkoi Gnistanin kannalta mahdollisimman huonosti, kun Olli Jakonen iski vain kahden minuutin pelin jälkeen lukemat jo 3-0.

Gnistanin peli oli vaikeaa läpi toisenkin jakson ja peli oli käytännössä taputeltu 55 minuutin jälkeen, kun Demba Savage pääsi vapaasti siirtämään pallon verkkoon neljännen kerran. Linus Rönnberg kaunisteli lukemat TPS:n kannalta vielä ottelun viime minuuteilla 5-0:aan.

KPV:n voitettua oman ottelunsa jatkuvat Gnistanin pelit alemmassa loppusarjassa.

Päävalmentaja Joonas Rantasella oli luonnollisesti pettynyt olo.

– Päällimmäisenä on valtava pettymys siitä, että runkosarjan toisen kierroksen aikana emme pystyneet pitämään itseämme yläloppusarjassa. Me emme tänään pystyneet tuottamaan maalintekopaikkoja ja vastustaja oli tyly omissa paikoissaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.