Otteluraportti: Gnistan varmisti paikkansa Ykkösessä kotivoitolla PEPO:sta

Gnistan kohtasi lauantaina Oulunkylässä PEPO:n Lappeenrannasta ja otti 4-2 voitolla tarvittavat pisteet ensi kauden Ykkösen paikan varmistamiseen.

Gnistan lähti lauantain otteluun PEPO:a vastaan tavoitteenaan varmistaa Ykkösen paikka ensi kaudelle. Tähän riitti tasatulos tai kotivoitto lappeenrantalaisista, jotka majailivat juuri putoamisviivan alapuolella.

Alku oli Gnistanilta hieman hermostunutta ja keltapaitojen maalia vartioinut Otso Linnas joutuikin venymään tosissaan jo kuudennella minuutilla, kun vieraiden vapaapotku näytti painuvan yläkulmaan. Linnas sai kuitenkin näppinsä väliin ja torjui pallon kulmaksi.

Maalinteon ottelussa aloitti Gnistan reilun kympin jälkeen. Maximo Tolonen antoi lyhyen kulmapotkun etualueelle Yoshiaki Kikuchille, joka palautti pallon Toloselle. Tolonen löysi takatolpalta Gnistan-kippari Fabian de Abreun, joka puski pallon komeasti verkkoon.

Kotiyleisö pääsi juhlimaan uudelleen 18 minuutin kohdalla, kun Momodou Sarr tarjoili pallon PEPO:n rankkarialueella vapaaksi jääneelle Kikuchille, joka viimeisteli varmasti 2-0 lukemat.

Puoliajan loppua kohti vieraat alkoivat päästä paremmin peliin mukaan ja Gnistanin hyökkäyksistä katosi alun terävyys. Lopulta PEPO onnistuikin kaventamaan lukemiksi 2-1, kun Otso Linnas torjui vaarallisen sivuvaparin Fabian De Abreuta päin, josta pallo kimposi epäonnisesti omaan maaliin. Tauolle siirryttiin siis 2-1 tilanteessa.

Toinen jakso käynnistyi tasaisesti, mutta vähitellen PEPO alkoi luomaan enemmän ja enemmän painetta Linnaksen vartioimalle maalille. 71 minuutilla Linnas joutui jälleen venymään huippupelastukseen, kun Zachary Sukunda tykitti 20 metristä kohti yläkulmaa. Lopulta paine tuotti tulosta, kun 82 minuutilla PEPO sai pallon runnottua kulmapotkusta Gnistanin maaliin ja pelin tasoihin.

PEPO:n johtoa ei pitkään kuitenkaan kestänyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin vaihdosta sisään tullut Onni Suutari toimitti pallon boksiin ja paikalle kirmasi Rony Huhtala, joka liukui Gnistanin takaisin johtoon.

Gnistan onnistui vielä ottelun lisäajalla kertaalleen, kun lyhyenä pelatusta kulmasta Tommi Jäntti pääsi etenemään päätyrajaa pitkin ja laukoi todella pienestä kulmasta pallon verkkoon.

4-2 kotivoitto tarkoitti sitä, että Gnistan varmisti paikkansa ensi kauden Ykkösessä.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen jakoi kiitosta joukkueelle.

– Todella hienoa, että tasoitusmaalin jälkeen pystyimme venymään voittoon kotiyleisön edessä. PEPO oli jälleen haastava vastustaja ja pisteiden eteen piti tehdä täysi työ. Olemme joukkueena hoitaneet tyylikkäästi runkosarjan jälkeisen pettymyksen ottamalla seitsemän pistettä kolmesta ottelusta.

Otteluisäntänä toimi Tasokoti.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.