Otteluraportti: Alaloppusarja käyntiin kotivoitolla

Gnistan aloitti Ykkösen alaloppusarjan kohtaamalla PIF:n kotikentällä. Gnistan onnistui nousemaan tappiolta tärkeään kotivoittoon Momodou Sarrin ja Jean Mabindan maaleilla.

Ottelun alku oli tasaista, mutta varsin huolimatonta molemmilta joukkueilta. Gnistan sai hankittua muutaman vapaapotkun hyvistä paikoista, mutta nämä eivät tuottaneet varsinaisia maalintekoyrityksiä.

Ottelun 19 minuutilla PIF eteni oikeaa laitaa, josta pallo pelattiin kuudentoista rajalle Gezim Vocalle, joka laukoi vieraat matalalla vedolla 0-1 johtoon.

26 minuutilla Gnistan rakensi hyvillä syötöillä tilanteen vasemmalta laidalta, jonka päätteeksi irtopalloon boksissa ehti ensimmäisenä Momodou Sarr. Sarr tykitti pallon varmasti verkkoon ja pelin tasoihin.

Puoliajan loppu ei tarjonnut Oulunkylän yleisölle kunnollisia maalipaikkoja kummassakaan päässä ja tauolle siirryttiin 1-1 tilanteessa.

Toinen jakso jatkui ensimmäisen kaavalla, Gnistan piti enemmän palloa ja PIF iski ajoittain vaarallisesti vastaan. Maalintekopaikkojen rakentelu kuitenkin tuotti vaikeuksia ja viimeiset ratkaisut jättivät molemmissa päissä toivomisen varaa.

68 minuutilla Gnistan vihdoin nappasi johtoaseman ottelussa. Jean Mabinda murtautui väkisin rangaistusalueen sisään ohittaen taitavasti PIF-puolustuksen taklausyritykset ja laukoi pallon maaliin. Osuma oli Mabindalle ensimmäinen Ykkösessä.

Gnistanilla oli vielä paikkoja lisätä johtoaan ottelun lopussa, mutta päätösvihellyksen soidessa taululla komeilivat 2-1 lukemat ja Gnistan sai haluamansa alun Ykkösen alaloppusarjaan.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen totesi ottelun olleen vaikea ja pisteet olivat tänään kovan taistelun takana.

– Tärkeät pisteet ja henkisesti tärkeä voitto raskaan viikon jälkeen. Tiedostamme, että nämä ottelut ovat vaikeita ja meidän täytyy tehdä täysi työ kolmen pisteen eteen. Vaikkei peli ollut aina kaunista niin laitoimme itsemme likoon ja siitä kunnia joukkueelle.