Otteluennakko: Pihlajamäki vs. Oulunkylä vielä kerran

Lauantaina otellaan vielä kerran paikalliskamppailun merkeissä PK-35:n ja Gnistanin kesken. Ottelu alkaa Pihlajamäen MagneCit Areenan tekonurmella kello 16:00. Jos et pääse paikanpäälle kannustamaan Gnistania voittoon, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+:n välityksellä.

Gnistan varmisti paikkansa Ykkösessä myös kaudella 2023 peittoamalla PEPOn kotonaan viime lauantaina. Gnistanin 4-2 voittoon päättyneessä ottelussa verkkoa heiluttivat Fabian de AbreuYoshiaki KikuchiRony Huhtala ja Tommi Jäntti. Voittamalla lauantain ottelun Gnistan varmistaisi ykköstilan alemmassa jatkosarjassa. Kolmessa ottelussa kahdeksan osumaa mättäneen Gnistanin tehot ovat jakautuneet jatkosarjassa tasaisesti, sillä kaksi osumaa iskeneen Momodou Sarrin takana viisi muuta pelaajaa on saanut nimensä maalitilastoihin.

Kaksijakoisen kauden pelannut PK-35 eteni Suomen Cupissa jopa puolivälieriin asti piinaten siinäkin HIFK:ta aivan loppuun saakka, mutta Ykkösessä joukkue ylsi parhaalle tasolleen liian harvoin. PK-35 keräsi perussarjassa 11. tilaan oikeuttaneet 22 pistettä, mutta mahdollisuudet säilymiseen olivat jatkosarjojen alkaessa vielä olemassa. Vierasotteluissa kärsityt tappiot MP:lle ja PEPOlle heikensivät asetelmia selkeästi ja lopullisesti PK-35:n putoaminen Kakkoseen sinetöityi viime lauantaina SJK Akatemian hakiessa sarjapisteet Mikkelistä. Sunnuntaina PK-35 kaatoi kotonaan PIF:n 1-0, mutta viimeisissä peleissään punamustat pelaa vain kunniansa puolesta.

PK-35 menetti talvella tukun avainpelaajiaan muihin seuroihin, erityisesti Daniel RantasenJonathan Muzingan ja Eetu Puron menetykset kirpaisivat pahasti. Päävalmentaja Kim Raimin harmiksi hankituista kolumbialaisista Olmes GarciastaMiguel Medinasta ja Luis Rodriguezista ei lopulta ollut Ykkösen huipputason vahvistuksiksi kuin aivan väläyksittäin. PK-35:n harvoihin ilon aiheisiin ovat kuulunut vikkelän laituri Hussein Mohamedin vahvat otteet. Luottotoppari Marko Koskisen paluu siivitti PK-35:n hyvään vireeseen kesällä, mutta sekin ilo loppui lyhyeen Koskisen loukkaannuttua. Koskisen menetyksen ohella kohtalokas takaisku Raimin miehistölle on ollut ykkösmaalivahti Rafael Zbindenin elokuinen loukkaantuminen. Lauantain ottelussa Gnistania vastaan PK-35 joutuu tulemaan toimeen ilman PEPO-ottelussa punaista korttia katsellutta Omar Jamaa, joka toimi viime kaudella Gnistanin kapteenina.

Perussarjassa naapurukset tasasivat pisteet molemmissa kohtaamisissa. Kauden avauskamppailu päättyi tiukan taistelun päätteeksi 1-1 tasatulokseen Kasperi Liikosen vastattua Kipinän ainokaisesta. Elokuussa Pihlajamäessä Gnistan nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin Rony Huhtalan ja Momodou Sarrin maaleilla, mutta lopulta kuuma kamppailu päättyi 2-2 pistejakoon.

Gnistanin kokoonpanosta puuttuvat lauantaina Topi JärvinenPasi Forsman ja Henrik Ölander.

Gnistan on valmistautunut paikallisotteluun hyvissä tunnelmissa säilymisen varmistuttua viime lauantaina. Päävalmentaja Joonas Rantanen vakuuttaa, että vapautuneesta fiiliksestä huolimatta nälkää loppupeleihin vielä riittää.

– Tunnelma joukkueessa on vapautunut, mutta haluamme tietysti jatkaa voittojen tiellä ja sitä kautta päättää kauden tyylikkäästi. Kahden tasaisen tasapelin jälkeen voiton ottaminen viimeisestä derbystä on myös tavoitteena. Ja muutenkin, edessä on taas pitkä pätkä ilman sarjapelejä, joten otetaan nyt kaikki irti viimeisistä matseista.

Ottelu on Roosa nauha -hyväntekeväisyysottelu.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.