Otteluennakko: Gnistan matkaa sunnuntaina Seinäjoelle

Sunnuntaina Seinäjoella mitellään jälleen tärkeistä sarjapisteistä. SJK Akatemian ja Gnistanin välinen kamppailu alkaa Seinäjoen OmaSp Stadionin tekonurmella kello 17:00. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan selvitti viime lauantain jatkosarjan avausottelunsa vaikeuksien kautta. Kakkoseen ensi kaudeksi putoava PIF antoi Kipinälle kunnon vastuksen, mutta keltapaidat käänsivät pelin 0-1 tappioasemasta 2-1 voittoon Momodou Sarrin ja Jean Mabindan maaleilla. Voittamalla SJK Akatemian sunnuntaina Gnistan käytännössä lunastaa sarjapaikkansa Ykkösessä myös ensi kaudella. Tässä vaiheessa ero viimeisellä putoajan paikalla olevaan PEPOon olisi yhdeksän pistettä ja myös maaliero on selkeästi Gnistanin eduksi.

SJK Akatemia ajautui lopulta alempaan jatkosarjaan vaihtelevan kauden päätteeksi. Vahvasti kautensa aloittanut Akatemia roikkui parhaimmillaan jopa sarjan kärkisijoilla, mutta kesäkuukausien aikana hiipunut pistetahti johti lopulta alempaan jatkosarjaan. Perussarjassa kerätyt 25 sarjapistettä toivat lopulta kahdeksannen sijan ja kohtalaiset lähtökohdat säilymistaistelussa. SJK Akatemia todisteli valmiuttaan taistella säilymisestään 3-0 kotivoitollaan PEPOsta. SJK Akatemia on pärjännyt kotikentällään kohtalaisen hyvin, sillä kauden seitsemästä voitosta viisi on napattu kotikentältä.

Alemmassa jatkosarjassa Brian Pagen johtama SJK Akatemia luottaa jatkosarjassa samoihin avainpelaajiin kuin perussarjassakin. Muun muassa ykkösmaalivahti Tuomas Pöyhönen, kapteeni Oskar Pihlaja, keskikentän Sami Sipola sekä täksi kaudeksi Seinäjoelle saapuneet Jonathan Muzinga ja Vertti Hänninen muodostavat terävän ytimen, jonka varassa SJK Akatemia nousee ja kaatuu. Gnistania keväällä kolmella maalilla kurittanut hyökkääjä Valentin Gasc on nähty kauden aikana myös emoseura SJK:n paidassa, mutta loppukauden hän viettää akatemiajoukkueen johtohahmona säilymistaistelussa.

Gnistan jahtaa huomisessa kamppailussa ensimmäistä voittoaan SJK Akatemiasta, jonka lisäksi hakusessa myös kauden ensimmäinen tehty maali seinäjokisten verkkoon. Keväällä tehokas SJK Akatemia kaatoi Kipinän kotonaan 4-0 lukemin ja heinäkuun lopussa joukkueet tasasivat pisteet Oulunkylässä 0-0 lopputuloksella.

Gnistanin terveystilanne säilyy ennallaan viime lauantain pelistä eli varmasti sivussa ottelusta ovat Topi JärvinenLuca Weckström sekä Tommi Jäntti. Joukkueessa liikkeellä oleva flunssa saattaa aiheuttaa poisjääntejä vielä ottelupäivänä.

Voitosta huolimatta ottelu PIF:ä vastaan jätti parantamisen varaa, mutta päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan joukkue on valmis parantamaan otteitaan. Lääkkeet sunnuntain ottelun voittamiseen ovat Rantasen mukaan tiedossa.

– Tiedämme ottelun merkityksen ajatellen putoamiskamppailua ja meidän on oltava hyvällä jalalla sekä energialla voittaaksemme. PIF-ottelu jätti parannettavaa ja sen me myös haluamme tehdä. Kaiken kaikkiaan meidän on oltava kompakteja ja etäisyydet pelaajien välillä on oltava oikeat, jotta pystymme tuottamaan uhkaa, mutta olemaan myös valmiita tilanteenvaihtoihin.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.