Otteluennakko: Alempi jatkosarja käyntiin lauantaina

Gnistan isännöi alemman jatkosarjan avauksessa PIF:ä lauantaina. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka areenalla kello 15:00. Ennakkoliput myy Tiketti.

Perussarja päättyi Gnistanin osalta 5-0 vierastappioon TPS:aa vastaan Turussa. Gnistan keräsi perussarjan 22 ottelussa 30 pistettä maalierolla 35-31, joilla Kipinä lähtee putoamistaistoon parhaista mahdollisista asemista. Gnistanin paras maalintekijä perussarjassa oli joukkueen heinäkuussa jättänyt Douglas Caé kahdeksalla maalillaan. Joukkueessa yhä pelaavista paras viimeistelijä oli viisi osumaa iskenyt Rony Huhtala. Maalivahti Jiri Koski pelasi maalilla kaikissa 22 ottelussa pitäen maalinsa puhtaana kuudesti.

Alemmassa jatkosarjassa joukkueet saavat mukaansa perussarjassa kerätyt pisteet sekä tehdyt ja päästetyt maalit. Gnistanin lähtökohta säilymisen suhteen on siis varsin lupaava, mutta samaa ei voi todellakaan sanoa lauantain vastustaja PIF:stä. Sen tilanne on jo ennen jatkosarjan alkua käytännössä toivoton, sillä ero säilymisviivaan on ehtinyt venähtää jo 12 pisteeseen. Käytännössä säilyäkseen PIF:n on voitettava kaikki jatkosarjan viisi otteluaan ja sen on toivottava suotuisia tuloksia sarjan muista otteluista.

Perussarjassa Stefan Strömborgin miehistö sinnitteli pitkään muiden joukkueiden kanssa samassa pistetahdissa, mutta loppukauden surkea vire jumitti PIF:n vankasti sarjan hännille. Heinäkuun 23. päivän Gnistanista napatun kotivoiton jälkeen PIF on hävinnyt kuusi ottelua putkeen masentavalla maalierolla 2-22. Suurimman osan kaudesta joukkuetta kannatelleet avainpelaajat ovat hyytyneet kauden mittaan koko joukkueen mukana, muun muassa kuusi maalia iskenyt Gezim Voca on osunut tolppien väliin viimeksi heinäkuun alussa. Gnistanista PIF:n loppukauden lainalle siirtyneen Samu Volotisen aika Paraisilla on ollut koko joukkueen tavoin vaikeuksien täyttämä.

PIF oli Gnistanille hankala vastus perussarjan kohtaamisissa. Oulunkylässä Gnistan oli jo vaikeuksissa tiiviisti puolustaneen ja maltillisesti mahdollisuuksiaan kytänneen vierailijansa kanssa, mutta Yoshiaki Kikuchin näyttävä kaukolaukaus toi kuitenkin kolme pistettä Kipinän pistesarakkeeseen. Heinäkuussa Paraisilla PIF otti revanssin kaatamalla varsin ponnettoman Gnistanin toisen puoliajan vapaapotkumaalinsa myötä 1-0 lukemin.

Gnistan joutuu tulemaan lauantainakin toimeen ilman Topi Järvistä ja Luca Weckströmiä, jotka toipuvat edellee loukkaantumisistaan. Heidän lisäkseen Tommi Jäntti on todennäköisesti sivussa kokoonpanosta.

Gnistanin kapteeni Fabian de Abreun mukaan runkosarjan aiheuttama pettymys on nielty ja katseet on käännetty tuleviin haasteisiin.

– Alkuun olimme turhautuneita, koska olimme todella lähellä saavuttaa tavoitteeemme, mutta emme kyenneet siihen. Alkuviikosta kävimme läpi sitä, että mitä olemme tehneet väärin ja hyväksyimme tilanteemme. Emme voi tilannetta enää muuttaa, joten ei auta kuin kääntää fokus tulevaan ja asettaa uudet tavoitteet loppukaudelle.

Fabian de Abreu painottaa, että viime aikojen vaikeuksista huolimatta PIF:ä ei ole syytä aliarvioida lauantaina.

– PIF on ensimmäinen haasteemme tässä kauden toisessa vaiheessa. He ovat olleet hankaluuksissa tällä kaudella, mutta meitä vastaan he ovat olleet hankala vastustaja. Meidän täytyy olla nöyriä ja kärsivällisiä pallon kanssa, luoda maalintekopaikkoja eikä antaa vastustajalle mahdollisuuksia vastaiskuihin.

Lopuksi kapteeni haluaa lähettää terveisiä Gnistanin seurayhteisölle.- Ymmärrän kannattajien turhautumisen nykytilanteessa. Mutta kausi ei ole vielä ohi ja tarvitsemme tukeanne ja kannatustanne! Toivon näkeväni teidät kaikki lauantaina Mustapekka areenan lehtereillä ja yhdessä taistelemme voiton PIF:stä!

Mustapekka Areenan Gnistan Bar avaa ovensa tunti ennen ottelun alkamista. Voit ostaa lippusi matsiin tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.