Otteluennakko: Alempi jatkosarja jatkuu lauantaina kotiottelulla PEPOa vastaan

McDonald's Pukinmäen otteluennakko! Gnistanilla on lauantaina mahdollisuus varmistaa säilyminen Ykkösessä vieraaksi saapuvan PEPOn kustannuksella. Ottelu käynnistyy Oulunkylän Mustapekka areenalla kello 16:00. Ennakkoliput myy Tiketti. Lauantaina vietetään lasten päivää, joten kaikki alle 12-vuotiaat pääsevät otteluun veloituksetta. Otteluisäntänä toimii Tasokoti.

Gnistanin pistepussi karttui viime sunnuntaina taas yhdellä tärkeällä sarjapisteellä kun Kipinä tasasi pisteet SJK Akatemian vieraana lukemin 2-2. Gnistanin avausosuman ohjasi sisään SJK Akatemian oma pelaaja ja toisen laukoi Momodou Sarr rangaistuspotkusta. Maalivahti Otso Linnas pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Gnistanin maalinsuulla onnistuen iltapuhteessaan varsin hyvin. 34 pistettä keränneen Kipinän ero viimeisellä putoajan paikalla olevaan PEPOon on seitsemän pistettä, joten yhdenkin pisteen nappaamalla Gnistan varmistaa paikkansa Ykkösesssä myös ensi kaudella.

Lappeenrannan PEPO on selvinnyt ensimmäisestä Ykkösen kaudestaan toistaiseksi kohtalaisen hyvin, vaikka perussarjassa napatut 24 pistettä riittivät vain sarjan 10. tilaan. Alemmassa jatkosarjassa PEPO hävisi SJK Akatemialle selvin lukemin, mutta PK-35:sta napattu elintärkeä kotivoitto piti lilapaitojen säilymishaaveet hengissä. Ennen kauden huipentavia kolmea ottelua PEPO on sarjan viimeisellä putoajan paikalla, mutta ero viivan päällä olevaan SJK Akatemiaan on vain kaksi pistettä. Haaste on kuitenkin kova, sillä PEPO pelaa kolmesta ottelusta kaksi vieraskentällä.

Perussarjassa Janne Muhlin luotsaaman PEPOn avainhahmoksi nousi ennen kaikkea yhdeksän maalia iskenyt Irfan Sadik. Hänen ohellaan toppari Roope Huhtala on tehnyt läpimurron vankaksi Ykkösen tason runkopelaajaksi. Tekemiensä viiden maalin lisäksi Huhtala on häärinyt täydet peliminuutit jokaisessa sarjapelissä toistaiseksi. Erikoistilanteissa kärkkäästi ylös nouseva toppari iski kaksi osumaa edellisessä ottelussa PK-35:a vastaan nousten koko ottelun ratkaisuhahmoksi. Ottelussa Gnistania vastaan PEPO joutuu tulemaan toimeen ilman kärkihyökkääjää Sadikia, jonka korttitili täyttyi ottelussa PK-35:a vastaan.

Gnistan vei nimiinsä perussarjan molemmat kohtaamiset PEPOa vastaan. Kotonaan keltapaidat murskasivat PEPOn 5-0 lukemin vakuuttavan esityksen päätteeksi Rony Huhtalan kahdella ja Douglas CaénLucas Moraisin sekä Maximo Tolosen yhdellä maalilla. Elokuussa Lappeenrannassa lilapaidat laittoivat Kipinän tiukoille, mutta Momodou Sarrin ja Rony Huhtalan maalit riittivät tuomaan Gnistanille 1-2 vierasvoiton.

Gnistan saa PEPO-otteluun takaisin toppari Tuukka Andbergin. Tovin verran sivussa olleet Tommi Jäntti ja Luca Weckström ovat lähellä pelikuntoa, joten heidän pelaamisensa lauantaina ratkeaa vasta lähempänä ottelua. Sen sjaan Topi Järvinen jatkaa varmasti lasaretin puolella.

Päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan ottelusta SJK Akatemiaa vastaan jäi paljon positiivisia asioita käteen, mutta parannettavaakin jäi. Näitä asioita on hiottu harjoituksissa lauantain ottelua silmällä pitäen.

– SJK:ta vastaan onnistuimme monessa asiassa, tarkkuutta keskitysten puolustamisessa ja viimeistelyä on kuitenkin parannettava PEPOa vastaan.

Niin ikään edellisestä ottelusta PEPOa vastaan jäi Rantasen mukaan  parannettavaa makeasta vierasvoitosta huolimatta. Lauantain otteluun voittoresepti on päävalmentajan mukaan valmis.

– Edellisessä ottelussa PEPOa vastaan emme pystyneet juurikaan rakentamaan pidempiä hyökkäyksiä, joten niitä on myös löydyttävä nopeiden hyökkäysten lisäksi. Tähän päälle hyvä peli-ilme ja taistelu niin voitto on käsissämme.

Ogelissa vietetään lauantaina lasten päivää, joten alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi peliin! Ottelun tauolla Gnistan-pelaajat Kasperi Liikonen ja Topi Järvinen ovat paikalla jakamassa nimikirjoituksia ja pelaajakortteja.

Otteluun on vapaa pääsy myös Ukrainan passilla!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.