Kuva: Kalevi Hämäläinen

Haastattelussa päävalmentaja Joonas Rantanen – ”Tämä on nähtävä mahdollisuutena näyttää omaa osaamista”

Perussarjan isoon pettymykseen päättänyt Gnistan aloittaa alemman jatkosarjan lauantaina kotiottelulla PIF:ä vastaan. Haastattelimme päävalmentaja Joonas Rantasta ennen jatkosarjan alkua.

Runkosarja on nyt pelattu ja se päättyi Gnistanin osalta niukkaan jäämiseen alempaan loppusarjaan. Miten tämä on käsitelty joukkueen sisällä?

– Totta kai se on valtava pettymys meille kaikille joukkueen sisällä, sekä valmennusjohdolle että pelaajille. Samaan aikaan ymmärrämme, että koko seurayhteisö, kannattajat jne. tuntevat sen saman pettymyksen. Olemme kuitenkin käsitelleet asian joukkueen sisällä ja hyväksyneet tilanteen. Nyt on käännettävä uusi sivu ja asetettava uudet tavoitteet loppukaudelle. Nyt on oltava täysin valmis jokaiseen jäljellä olevaan otteluun, varmistaa sarjapaikka ja parantaa omaa pelaamista, jotta saamme parhaat mahdolliset tulokset lopuista otteluista.

Mistä mielestäsi eniten kiikasti pelissä, että loppukaudesta ei kyetty tarvittavia sarjapisteitä ottamaan?

– Se johtuu varmasti todella monesta tekijästä. Hyökkäyspelaamisessa olemme liikuttaneet palloa kohtalaisen hyvin, mutta siitä on puuttunut se viimeinen tarvittava silaus laatua. Emme ole päässeet riittävän hyville maalintekosektoreille ja sitä kautta maalipaikoille, jonka lisäksi emme ole kyenneet luomaan tarpeeksi uhkaa vastustajan puolustuslinjalle. Puolustuspäässä tapahtui jonkin verran takaiskumaaleihin johtaneita virheitä, joita emme alkukaudesta juuri tehneet. Kokonaisuutena pelimme ei ole kehittynyt niin kuin olisimme halunneet sen kehittyvän. Pelimme on ollut hetkittäin aika sekavaa, joka on taas johtanut siihen, että emme ole päässeet kiinni niihin pieniin marginaaleihin ja niihin pieniin asioihin, jotka näitä pelejä ratkaisevat.

Gnistan kohtaa alemmassa loppusarjassa PIF:n, SJK Akatemian, PEPOn, PK-35:n ja MP:n. Tulevana lauantaina kohdataan Pargas IF. Millä keinoilla lähdetään omaa peliä parantamaan ja voittoja ottamaan?

– Tärkein asia on nyt se, että ymmärretään tilanteemme ja hyväksytään, ettei päästy ylempään jatkosarjaan. Nyt on laitettava kaikki fokus ja energia siihen, että olemme valmiita lauantaina. Mennään peli ja viikko kerrallaan, nähdään tämä tilanne mahdollisuutena parantaa omaa pelaamistamme, näyttää mitä me osataan ja mihin me pystytään. Uskon, että tämä joukkue tähän myös kykenee ja voitetaan pelit alkaen lauantain ottelusta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.